Magazin > Odnosi in prosti čas
771 ogledov

Priljubljenost teh spletnih tečajev narašča

kuhanje, priprava, jedi, kuhinja, par Žurnal24 main
Kuhajte z najboljšimi!

Razmere zaradi covida-19 so marsikatero panogo spravile na kolena, med tistimi, ki so najbolj trpeli, je bilo tudi gostinstvo. Lastniki gostiln, tudi tisti z zvenečimi imeni, so se morali znajti. Nekatere je rešila dostava na dom, drugi pa so se v tem času posvetili tudi kreiranju kuharskih tečajev na spletu, va ketrih ljubiteljem kuhanja razkrivajo svoje najljubše recepte in trike. Svoj Masterclass ponuja celo sloviti Gordon Ramsey.

Tudi nekateri naši šefi so skočili na ta vlak, nekateri celo pred koronavirusom. Če ste se tudi vi naveličali dostave, maminih receptov ali le iščete nov konjiček, vam predlagamo, da pokukate v virtualne kuhinje teh petih slovenskih kuharskih mojstrov. 

Jorg Zupan

jorg zupan | Avtor:

Jorg Zupan je najmlajši kuhar v Sloveniji, nagrajen z Michelinovo zvezdico. V restavraciji Atelje je gostil celo zvezdnika Billa Murrayja, ki je pred leti obiskal Ljubljano. Svoje kuharsko znanje vam skupaj z Almo Kochavy, soustanoviteljico kuharske tržnice Odprta kuhna, predaja brezplačno. Na www.msoseska.tv namreč poteka trenutno največji »cookalong« tečaj, ki bo skupaj potekal štiri mesece in na katerem se lahko naučite pripraviti kar 20 izjemnih večerij. Tečaj je razdeljen na štiri sklope. Z vsakim opravljenim sklopom si boste priborili digitalni certifikat in eno Jorgovo zvezdico. S prvimi tremi zvezdicami lahko sodelujete v treh mesečnih žrebanjih za kuhinjski robot Gorenje, z osvojenimi vsemi štirimi zvezdicami pa lahko poleg izjemnih kuharskih veščin osvojite še parno pečico Gorenje. 

Cool fotr
S prvim majem se boste kuhanja brezplačno lahko učili tudi pri Cool Fotru, Janiju Jugovicu, in sicer na spletni strani www.simplkuhna.si. Za zdaj je na strani objavljenih približno 35 receptov, a Jani, znan iz šova Gostilna išče šefa, obljublja, da se bo knjižnica po prenovi strani zelo hitro polnila. "Bistvo simplkuhne je, ne samo predstavljanje receptov, ampak tudi razlaga samih postopkov in triki, ki bodo vaše kuhanje ponesli na povsem novo raven.“ Kuharski as pa ne ponuja le video receptov, ampak tudi 'SOS kuhno', kjer mu lahko postavljate kuharska vprašanja.

Bine Volčič
Že nekaj časa spletne kuharske tečaje ponuja tudi Bine Volčič, eden od sodnikov MasterChefa in lastnik bistroja Monstera v Ljubljani. Na www.binevolcic.si boste našli več kot 100 video receptov in več kot 50 video prikazov kuharskih in slaščičarskih tehnik. Enomesečni dostop stane 19,90 evra.

Tereza Poljanič
Mojstrica za pripravo veganskih jedi, Tereza Poljanič, ki že nekaj let živi in ustvarja na Novi Zelandiji, navadne in video recepte ponuja na svojem Instagram profilu. Njeni recepti so zdravi, slastni in preprosti, zato ne boste uživali le v kuhanju, ampak tudi v okušanju.

Ana Žontar
Televizijska kuharica Ana Žontar, ki je na POP TV nekaj časa vodila oddajo Ana kuha, pa video recepte objavlja na www.aninakuhinja.si. Njeni recepti so razdeljeni na kategoriji, med katerimi boste našli tudi brezglutenske dobrote. 

Pa dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.