Magazin > Odnosi in prosti čas
24 ogledov

Prvi ples za moškega, ki ji je rešil življenje

poročni prstan Profimedias
Prvi ples na poroki je posvetila človeku, ki ji je rešil življenje in ganila ves svet.

Greta Hokanson je mlado dekle, ki se je nedavno poročila s Tonyjem Hokansonom, kar si je pred desetimi leti, ko je zbolela za levkemijo težko predstavljala.

Zbolelega pri 16 letih

Ko so ji leta 2006 pri 16 letih diagnosticirali krvnega raka, je bila njena edina reštev transplantacija kostnega mozga. Šlo je za tvegano operacijo, a kar je bilo še težje, je, da njena sestra ni mogla biti darovalka. K sreči se je, kmalu po tem, ko so jo uvrstili na čakalni seznam, našel potencialni darovalec, in sicer 44-letni Danny Daniels iz Arkansasa. Greta je pristala na operacijo in edino, kar je o darovalcu vedela, je, da je bil zanjo "velik junak". 

Leto po uspešni operaciji je Danielsa spoznala v živo, 10. oktobra letos pa se je poročila. Na svatbo je bilo povabljenih 260 ljudi, a "častni" gost med njimi je bil Daniels. Čeprav ga je pred tem videla le enkrat, je z njim ostala v kontaktu preko Facebooka in elektronske pošte, njegov prihod na poroko pa ji je razumljivo pomenil zelo veliko. 

Presrečna, da se je odzval

Ko mu je poslala vabilo, ni bila gotova, ali se bo poroke udeležil. "Gostje so mi odgovarjali na vabilo, a ko sem dobila njegov pritrdilni odgovor, mi je vilica padla iz rok," je za Buzzfeed povedala mlada nevesta. 

Na poroki sta skupaj zaplesala ob spremljavi pesmi "Angels Among Us" skupine Alabama ter po plesu poklepetala. "To je bila prva priložnost v večeru, da sva se pogovorila. Zahvalila sem se mu in prevzela so me čustva. Ne morem povedati, koliko mi pomeni njegovo nesebično dejanje," je povedala Buzzfeed. Ganljiva slika njunega plesa je preplavila socialna omrežja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.