Magazin > Odnosi in prosti čas
232 ogledov

Psihologi odkrivajo pomen devetih najpogostejših sanj

Spanje Profimedias
Padanje, letenje, golota v javnosti, izpadanje zob … Kaj sporočamo samim sebi v svojih sanjah?

Simbolika sanj je bila od nekdaj zanimiva. Določene sanje se ponavljajo in ni nam popolnoma jasno, kaj naj bi pomenile. Psiholog Ian Wallace je v svoji 30-letni praksi interpretiral več kot 150 tisoč sanj.

V svoji hiši najdete novo, neznano sobota

Wallace trdi, da prostori v naših sanjah predstavljajo različne aspekte našega karakterja. Torej, če v sanjah vidite novo, vam neznano sobo, to pomeni, da boste v kratkem odkrili nov talent, ki se je skrival v vas.

Izguba nadzora nad avtomobilom

Prevozno sredsatvo v sanjah naj bi pomenilo sposobnost napredka proti določenemu cilju. Lahko pomeni tudi, da se nam v vsakdanjiku dogaja, da se nam zdi, da smo neuspešni, a si močno želimo doseči zadani cilj.

Padanje

neprijetne sanje, ki ga je izkusil že skoraj vsak od nas pomenijo, da se v življenju določene stvari premočno oklepamo. Podzavest nam skuša sporočiti, da je čas, da se sprostimo in situacijo pustimo, da se razplete, kot se mora. Ji pustimo prosto pot.

Letenje

Sanje sugerirajo, da ste se v resničnem življenju rešili bremena, ki vas je obremenjeval dolgo časa. Breme v smislu sočloveka, službe, hobija …

Na izpit nepripravljeni

Izpiti v sanjah predstavljajo način, kako same sebe ocenjujemo v resničnem življenju. Wallace je mnenja, da nam te sanje sporočajo, da moramo biti manj kritični sami do sebe in se sprostiti, prepustiti toku dogajanja.

Golota v javnosti

Največkrat se takšne sanje pojavijo, ko smo izkusili situacijo, v kateri nam je bilo neprijetno ali pa nas čaka nekaj, česar nas je strah. Naslednji dan vas čaka pomembna predstavitev projekta v službi pred novim šefom je eden najpogostejših scenariev zaradi katerih sanjamo, da smo goli v javnosti.

Neuspešno iskanje toalete

Toaleta je tisti prosto, ker opravljamo najosnovnejše potrebe. Psiholog meni, da se sanje, v katerih neuspešno iščemo stranišče, pojavljajo v trenutkih, ko bi morali več pozornosti posvetiti samim sebi in manj drugim ljudem.

Izpadanje zob

Grozne sanje, ki jih je izkusil že marsikdo, pomenijo, da imate težave s samozavestjo. Situacija, v kateri ste se znašli in zaradi katere dvomite sami vase, ima več zornih kotov. Predelajte jih in verjemite vase, pravi Wallace.

Beg pred neznancem

Če sanjate, da tečete, nekdo pa vas lovi, pomeni, da bežite pred problemi iz resničnega življenja. Podzavest vas opominja na težave, ki se jim izogibate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.