Magazin > Odnosi in prosti čas
5113 ogledov

Razlogi, zakaj nedrčki niso najbolj zdravi za vaše prsi

nedrček Profimedias
Dekleta, če ne marate nedrčka, so tu razlogi, zakaj lahko nanj pozabite!

Nekatera dekleta si ne predstavljajo, da ne bi nosile nedrčka, spet druge samo čakajo, da pridejo domov, da si ga lahko slečejo. Čeprav ima nekaj prednosti, pa ima tudi nekaj negativnih stvari. Spodaj vam predstavljamo, zakaj nedrčki niso najbolj zdravi za vaše prsi.

Menja obliko prsi

Med ženskami prevladuje mišljenje, da nedrček daje obliko prsim tudi, ko ga ne nosimo. A temu ni tako. Ženske prsi so prekrite s tako elastično kožo, pod katero so ligamenti, ki prsim dajejo naravno čvrsto obliko. Zaradi vsakodnevne uporabe nedrčka ti ligamenti postanejo neaktivni in zato se prsi povesijo.

Vpliva na nastanek cist

Kot piše Index so to dokazala nekatere zdravniške raziskave. Obstaja povezava med fibrocističnimi prsmi in nedrčki. Kar 90 odstotkom ženskam se je zdravje dojk izboljšalo, ko so nehale nositi nedrček ali nošnjo omejile.

Bolečine v ramenih in križu

Čeprav se zdi, da nedrček ne bo vplival na občutek v mišicah, obstajajo modeli nedrčkov, ki lahko povzročijo hude bolečine v ramenih (pri nekaterih ženskah tudi v križu). Bodite pozorne na širino naramnic, te ne smejo biti pretanke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.