Magazin > Odnosi in prosti čas
550 ogledov

Ritual, ki lahko reši vašo zvezo

ples, par, ljubezen, zveza Profimedia
Bi radi v svoji zvezi poglobili zaupanje, se s partnerjem bolje razumeli in odnos dvignili na višjo raven? Potem preizkusite ta ritual.

Pogledi na to, kakšna bi morala biti zveza, so različni, zato lahko hitro pride do konfliktov. Te pa lahko hitro odpravite z enostavnim in zabavnim ritualom.

Plesna terapevtka Malena Somi pravi, da lahko ples zvezo utrdi, saj gre za najbolj primaren način človeškega izražanja. "Ples te gane. Na ta način se sproščajo in izražajo čustva,“ pravi strokovnjakinja, ki je prepričana, da nas ples spodbuja k osebnostnemu razvoju.

S plesom se partnerja naučita, kako najti skupen ritem in si zaupati. To je potrdila tudi psihoterapevtka in zakonska svetovalka Esther Perel. "Ples nam omogoča, da se izrazimo brez besed. Omogoča neverbalno komunikacijo. Očesni stik, dotiki, strast ali le skupno poskakovanje – redno plesanje dobro dene vsaki zvezi, ne glede na starost in trajanje.“

Pri tej vaji ni pomembno to, ali znata plesati ali ne. Gre zgolj zato, da skupaj doživita gibe, piše Freundin. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.