Magazin > Odnosi in prosti čas
16 ogledov

S seksom do boljšega spomina

seks Shutterstock
Nizozemska raziskava je pokazala, da aktivno spolno življenje pripomore k boljšemu spominu v starosti, tudi v poznejših letih.

Spolno življenje je s pravim partnerjem zabavno tako za mlade kot tudi za starejše, a kar se tiče spomina, je najbolj koristno za starejše ljudi. Nizozemska raziskava je pokazala, da redni spolni odnosi starejših ljudi pomagajo pri ohranjanju vitalnosti možganov. Bolj ko bodo starejši spolno aktivni, bolj bodo njihovi možgani mladi in pripravljeni na zapletene uganke.

Raziskavo so naredili v raziskovalnem centru v Altrechtu, kjer so k sodelovanju povabili 1700 prostovoljcev, starih med 58 in 98 let. Testirali so njihov spomin in delovanje možganov, ter prišli do zaključka, da imajo tisti, ki so bolj spolno aktivni, bolje razvite možgane.

Podobno raziskavo so pred letom dni naredili tudi v Združenih državah Amerike, vendar na podganah. Ugotovili so, da reden seks pospešuje rast možganskih celic. Nizozemski raziskovalci sklepajo, da se nekaj podobnega dogaja tudi pri ljudeh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.