Magazin > Odnosi in prosti čas
496 ogledov

S temi triki boste svoj dom končno spravili v red

urejanje doma youtube
Vsakdo lahko s preprostimi triki uredi svoj dom in si s tem polepša bivanje.

Caroline Winkler pravi, da najrazličnejši pripomočki za organizacijo doma niso najboljša izbira. Kot prvo, zanje zapravimo precejšen znesek denarja, kot drugo pa tudi niso tako učinkoviti, kot bi pričakovali. Na naslednje načine lahko na preprost in hiter način uredite svoj dom in si s tem olajšate bivanje:

- Najrazličnejše predmete, ki jih imamo na komodah, nočnih omaricah, kuhinjskem pultu ..., je bolje postaviti na določeno površino, kot je recimo deska za rezanje, krožnik, knjiga, saj tako vizualno dajo vtis večje urejenosti.

- Predmete je bolje razvrstiti združeno na eno mesto (po tri skupaj), da niso posejani po celotni površini.

- Garderobni obešalniki naj bodo enaki. Najbolje se obnesejo t.i. žametni, saj oblačilom nudijo boljšo oporo, posledično oblačila ne drsijo z njih.

- Za najrazličnejše drobnarije, ključe in podobno je najboljše imeti manjšo skledico, tako bomo vedno vedeli, kje imamo ključe in ne bo nepotrebnega iskanja ter slabe volje.

- Za kozmetične pripomočke je priporočljivo uporabiti vrtljiva stojala. Tako tudi ne bo prihajalo do prevračanja med iskanjem ustreznega pripomočka.

- Na bolj dosegljive police zložite predmete, ki jih potrebujete vsakodnevno, tiste, ki jih potrebujete redkeje, pa na višje police.

- Za ureditev najrazličnejših predmetov je priporočljiva uporaba obešal, držal in košar.

- Čim več predmetov naj bo shranjenih v omarah. Pametno se je izogibati pretiranemu postavljanju na odprte police, saj hitro vnesejo v stanovanje videz neurejenosti in še prah je težje brisati po površinah, če so na njih postavljeni in razstavljeni številni predmeti.

- Namesto dragih plastičnih posod za shranjevanje, uporabite raje kartonaste škatle, recimo od obutve in s tem prihranite denar.

- Zelo pomembno je, da zavržemo ali podarimo stvari, ki jih ne potrebujemo.


Več si lahko ogledate v spodnjem video posnetku:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.