Magazin > Odnosi in prosti čas
34 ogledov

S temi triki ne boste nikoli več ob prtljago

Zivljenje 20.06.13, prtljaga, foto: shutterstock Shutterstock
Po podatkih SITA Baggage Report se na leto izgubi več kot 26 milijonov kosov prtljage. S temi triki se lahko tej nevšečnosti izognete.

Nevarnost, da se bo vaš kovček izgubil, je največja takrat, ko lovite drugo letalo. Kar 45 odstotkov izgubljene prtljage namreč izgine med prestopanjem. Dobra novica je, da 83 odstotkov potnikov svoj kovček na koncu le dobi nazaj. Za vse čase izginil le 3,3 odstotka prtljage.

Z nekaj triki lahko po poročanju Travelbooka znatno zmanjšate verjetnost, da boste tudi vi med reveži, ki na letališču zaman čakajo na svoje stvari …

1. Bodite pogumni. Večina kovčkov je temne barve. Ker so si zelo podobni, se lahko zelo hitro zgodi, da nekdo pomotoma zgrabi vaš kovček in z njim izgine neznano kam. Pri nakupu kovčka bodite zato pogumni. Poskrbite, da boste svoj kos prtljage takoj opazili. Če svojega temnega kovčka ne nameravate zamenjati, ga polepite z nalepkami. Izogibajte pa se trakcem ali pasovom, da se med transportom ne bi kje zataknil.

2. Ne hvaliti se. Dragi kovčki tatove naravnost vlečejo nase. Armanija in Louisa Vuittona raje pustite doma ...

3. Vaš kovček naj bo nezanimiv. Fotoaparat, računalnik, nakit, dokumenti, zdravila in denar sodijo v ročno prtljago. Zavedati se morate, da vaš kovček pred transportom rentgensko pregledajo, kar pomeni, da letališko osebje dobro ve, kaj imajo potniki v svoji prtljagi.

4. S kovčkom posnemite selfie. Preden oddate kovček, ga fotografirajte. Posnetek lahko v primeru težav osebju pomaga pri iskanju.

5. Odstranite stare nalepke. S kovčka pred naslednjim letom odstranite vse oznake s preteklih potovanj, da ne zmedete osebja, ki razvršča prtljago.

6. Ne zamujajte. Prtljago oddajte dovolj zgodaj.

7. Igrajte se detektiva. Je vaš kovček izginil? Če je vaš kovček opremljen z GPS-om, ga lahko preko spleta locirate. Kovček z oddajnikom stane približno 300 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.