Magazin > Odnosi in prosti čas
1315 ogledov

Šaman o najpogostejših krivcih za konec zveze

prepir, ljubezen
Zdravilec in šaman Stefan Limmer pravi, da je za uspešno zvezo najpomembnejše to, da najdemo povezavo do svojega "jaza“ in da se ne bojimo čustev.

Limmer je v svoji knjigi "Himmlisch lieben & göttlich vögeln" razložil, kako ustvariti odnos, ki bo harmoničen in predan. V njej je navedel tudi napake, zaradi katerih zveze razpadejo.

Štiri najpogostejše napake, ki uničujejo zveze

1. Napačna pričakovanja
Ko vstopimo v zvezo, smo polni pričakovanj. Kako se mora obnašati partner, kako mora potekati vsakdan … Ta pričakovanja so mnogokrat povezana z družbenimi normami, zato šaman svetuje: "Da bi se v zvezi počutili izpolnjene, je nujno, da zunaj različnih družbenih norm najdemo svojo vizijo odnosa.“

2. Nismo povezani sami s seboj
Začeti moramo pri sebi in spoznavanju svojega "jaza“ in svojih notranjih moči. To nam bo namreč pomagalo pri izboru partnerja, saj bomo natančno vedeli, česa si želimo in kaj potrebujemo.

3. Vodijo nas strahovi
"Namesto da bi se pogumno soočili sami s seboj in svetom, prevladujejo potlačitev, kompenzacija in beg,“ pravi šaman. Naši strahovi blokirajo naše odnose, saj zaradi njih lepote življenja le težko opazimo in hitro skrenemo s poti.

4. Živimo v preteklosti
Osredotočati bi se morali na sedanjost in ne na preteklost. V novo zvezo zelo radi prinesemo težave iz preteklosti, ki jih še nismo predelali. "Naše misli se ves čas vrtijo okoli situacij, ki so že zdavnaj mimo,“ pravi Limmer, ki meni, da je to ena največjih nevarnosti za novo ljubezen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.