Magazin > Odnosi in prosti čas
4004 ogledov

Sedem znakov, da sami uničujete svojo zvezo

prepir, moški, ženska, skrbi Profimedias
Ko v zvezi ali zakonu ne gre povsem gladko in se s partnerjem nenehno prepirate, krivca iščete povsod drugje. Ste se kdaj zamislili, da ste tudi vi krivi, da je vajina zveza skrhana?

Elite Daily opozarja, da se premalo ljudi zaveda, da so lahko tudi oni tisti, ki so krivi za skrhan odnos s partnerjem. Večina nas krivi partnerja, nase pa nikoli ne pomislimo. Začne pa se z malenkostmi kot so posvečanje prevelike pozornosti telefonu, ignoriranje želja partnerja …

Odvisnost od telefona

Na svojem mobilnem telefonu imate nešteto nekih aplikacij, ki vas nenehno motijo. Od instagrama, facebooka in snapchata do viberja, whatsappa in dnevnih novic. Ko odideta na večerjo imate telefon nenehno na mizi, ta pa zaradi vseh aplikacij nenehno utripa. Telefon nastavite na tiho, ga pustite doma, v torbici ali v žepu in se posvetite partnerju.

Prioritete vsakdanjega življenja

Čeprav imate zelo zaseden urnik, se morate zavedati, da je na koncu najbolj pomembno vaše zasebno življenje. Ljubljenim osebam morate posvečati pozornost. Ne odpovejte zmenka, ker ste v službi klepetali in morate zvečer nadoknaditi vse, česar niste naredili. Če si ne znate organizirati svojega časa in začnite zapisovati stvari, ki jih morate narediti in si postaviti rok, do kdaj morate končati določeno opravilo.

Nenehno kritizirate

Ko si vaš partner kupi novo majico, ki je popolnoma drugačna od ostalih, ga očitajoče vprašate, kaj si je oblekel. Želel pa je le malce spremembe in vašo podporo. Partnerju je pomembno, da ga podpirat in da do njega niste samo kritični. Če želi spremeniti stil in se vam zdi, da je ideja grozna, mu to povejte na lepši način.

Nezainteresirana komunikacija

Iz navade partnerja vprašate, kako je bilo v službi. Med tem, ko vam opisuje svoj dan pa mislite na popolnoma druge stvari. Partnerja se morata pogovarjati odkrito in pokazati zanimanje eden za drugega. Namesto, da ga vprašate 'Kako je bilo danes?', ga vprašajte 'Kaj se je danes zgodilo zanimivega?'. Postavljajte odprta vprašanja.

Norite zaradi malenkosti

Skupaj živita že več let, on pa še vedno ne zna pospraviti za sabo – drobtine so vedno na pultu, zobna pasta ni nikoli zaprta, vrata garderobne omare pa vedno odprta. Malenkosti, katerim on ne posveča veliko pozornosti, vas neverjetno živcirajo. Če vaš partner nenehno pušča nogavice po stanovanju, mu povejte, da boste oprali le tisto, kar je v košu za perilo. Ko bo ostal brez nogavic, bo sam poskrbel, da jih bo nosil v koš. Ne živcirajte se po nepotrebnem, ne iščite prepira.

Ne prepirajta se v navalu jeze

Ko si jezen je izjemno težko ohraniti mirne živce. A raje se umaknite za pol minute in se vrnite v sobo ter partnerju povejte, kar vam leži na duši. Ne derite se in pazite, da ne boste izrekli česa, za kar vam bo kasneje žal.

Ne zaupate mu

Nenehno ga kličete in sprašujete, kje je in kaj dela. Partner se bo počutil utesnjenega in pod nenehnim pritiskom, da dela nekaj narobe. Partnerju morate zaupati. Umirite se, zadihajte in ga ne kličite vsako uro, kje je in kaj počne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.