Magazin > Odnosi in prosti čas
92 ogledov

Šest razlogov, zakaj se poročiti

Poroka Shutterstock
Poroka in zakon že nekaj desetletij nista več samoumevna, saj vse več parov v sklepanju zakonske zveze ne vidi smisla. Večina vidi le slabe plati poroke, a pozablja na prednosti. Če dobro pomislimo, je teh kar nekaj.

Zaljubljenost
Vemo, sliši se pocukrano, a zaljubljen par, ki si je naklonjen in se vidi skupaj do konca življenja, bo poroka še dodatno povezala. Svojo srečo zagotovo želite deliti tudi z drugimi, družino in prijatelji, zato je poročno slavje kot nalašč za to. Poleg tega živimo v časih, ko poroka ne pomeni več tradicionalnega obreda, dolge vlečke in nešteto svatov, od katerih večine sploh ne poznate. Ogranizirajte takšno po svojem okusu, v ožjem krogu in preprosti oblekici, v kateri boste lahko s svojim dragim preplesale celo noč.

Partnerstvo
Ko pridobite moža, dobite družino. Vaš partner s poroko postane še bolj pomemben del vašega življenja, vaš sopotnik in zaupnik. Občutek, da se lahko zanesenete nanj, postane še močnejši, kar prinaša tudi večji občutek varnosti.

Boljše zdravje
Srečna zakonska zveza obema prinaša boljše telesno in duševno zdravje. To so dokazale že številne raziskave, ki poleg tega kažejo tudi na to, da imajo poročeni ljudje daljšo življenjsko dobo kot njihovi neporočeni vrstniki. Tudi uživanje alkohola in drog naj bi bilo manj pogosto med poročenimi pari.

Vzgoja otrok
Otroka potrebujeta oba starša, če pa sta poročena, je zanj še toliko bolje. S poroko otroku ponudite dodatno varnost in občutek stabilnejšega doma. Otroci poroko in zakon vidijo drugače kot mi, vidijo jo kot posebno vez med staršema, ki se ne pretrga kar tako. Če le lahko, mu ponudite takšno zavetje.

Boljše finančno stanje

Družba je naklonjena poročenim parom, saj zanje obstaja vrsta olajšav. Lažje vama bo pri nakupu stanovanja ali hiše, avtomobila ... Če eden od vaju naleti na finančne težave, se lahko lažje zanese na partnerja, saj vaju zakon povezuje v celoto. Saj veste, v dobrem in v slabem.

Več seksa
Študija, ki jo je izvedel inštitut Kinsey, je pokazala, da 19 odstotkov samskih moških seksa dva do trikrat na teden. Pri poročenih parih je v spalnici pogosteje „vroče“. 36 odstotkov poročenih moških namreč trdi, da se posteljnim radostim z ženo predaja več kot trikrat na teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.