Magazin > Odnosi in prosti čas
18 ogledov

Seznami, ki jih morate sestaviti

pisanje, dnevnik Shutterstock
Leto se izteka in čas je, da obrnemo pogled nazaj in hkrati že kukamo naprej. Ste izpolnili vse zadane cilje ali že imate nove? Zdaj je čas, da v roke vzamete svinčnik in papir.

Če sta za vas svinčnik in papir že stvar preteklosti, si lahko svoj seznam ustvarite tudi na računalniku, tablici ali mobilniku. Na voljo imate več kot preveč stvari, da bi to opravilo preskočili. Ustvarjanje si lahko polepšate tako, da si zavrtite vašo najljubšo skladbo, prižgete dišečo svečko ali pa spijete kozarec rujnega.

Osredotočite se na pet stvari in pri tem potegnite črto pod preteklost in iz nje povlecite izhodišča za prihodnost.  

Seznam ljudi
Pomislite, kdo je v letošnjem letu močno vplival na vas, kdo vas je spodbujal in verjel v vas.  Ste se zahvalili vsem tistim, ki so vam resnično stali ob strani? Še imate čas, da jim pokažete svojo hvaležnost. Mogoče bo dovolj že telefonski klic, pismo, voščilnica, lahko pa naredite še kaj več. Zakaj jih ne bi povabili na kosilo ali večerjo? Ljudje, ki bodo pristali na vašem seznamu, bodo zagotovo tisti, na katere boste tudi prihodnje leto lahko računali.

Seznam dosežkov
Dosežke beležimo na vseh področjih v življenju, ne samo v službi. Ste letos začeli teči in niste obupali? Ste prebrali vse knjige, ki ste si jih že dolgo časa želeli? Ste vašemu partnerju dovolj izkazovali ljubezen? Na vseh teh področjih si ljudje postavljamo cilje, ki jih dosežemo ali pa tudi ne. Ko boste pomislili za nazaj, boste mogoče presenečeni, koliko vam je uspelo doseči. Čestitajte si za vse uspehe, saj boste tako dobili dodatno motivacijo za doseganje novih ciljev.

Seznam napak
Na napakah se učimo. Potemtakem je edina prava napaka tista, iz katere ne potegnemo nič uporabnega. Ni človeka, ki mu ne bi kaj spodletelo. Napišite, kje ste zabeležili ničlo, in se vprašajte, kaj se lahko na podlagi tega naučite. Naslednjič boste postopali drugače.

Seznam smeha
Vse pogosteje se pozabimo smejati. Smeha ni nikoli dovolj, zato se mu je treba prepustiti. Kaj vas je letos najbolj nasmejalo? Kje ste se največ smejali? Prikličite si v spomin te lepe trenutke, saj se boste takoj počutili bolje. In ne pozabite, življenja ni vedno treba jemati nadvse resno.

Najtežje za na konec
Kdaj ste nazadnje storili nekaj, ne da bi vas kdo prosil in ne da bi pričakovali kakšno proti uslugo? Velika večina ima pri tem seznamu največ težav, a vseeno se najdejo dobra dejanja, na katera ne gre pozabiti. Če je vaš seznam kratek, ne obupajte. Do konca leta imate še čas, da ga podaljšate. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.