Magazin > Odnosi in prosti čas
11 ogledov

Slavni kuhar zaljubljen v našo potico

Rudolph Van Veen Žurnal24 main
Svetovno znani kuhar Rudolp Van Veen nam je izdal, kako v kuhinji motivirati moškega.

21. decembra boste v Ljubljani priredili dva kuharska dogodka. Kaj lahko pričakujemo?
Občinstvo bom popeljal skozi kulinarični dan – od zajtrka do kosila in večerje pa vse do polnočne malice. Veliko bo kuhanja, glasbe in presenečenj. Občinstvu bom predstavil nekaj vrhuncev iz moje kuharice Rudolp kuha, ki je sedaj prevedena tudi v slovenščino.

Kakšne recepte lahko najdemo v omenjeni kuharici? So primerni tudi za neizkušene kuharje?
Gre za znane jedi, za prave klasike, ki jih lahko vsakdo pripravi. Večina receptov je primerna tudi za neizkušene kuharje. Moja misija je ljudi pripraviti do tega, da bi kuhali zdrave jedi in pri tem uživali.

Je za pripravo zdravega obroka potrebnih veliko sestavin?
Zdrave jedi so lahko zelo poceni. Kupite sezonska živila, ki so cenejša od uvoženih. Včeraj sem skuhal jed iz zelja, gob, krompirja, piščanca, česna, rozin in masla. Gre zgolj za sedem sestavin, če odštejemo sol in poper.

Kako izbirate recepte, ki jih objavite v knjigah?
Na podlagi izkušenj in raziskav. Recepte pred objavo vedno preizkusim v domači kuhinji.

Če se ne motim, je to vaš tretji obisk Slovenije. Verjetno ste že poskusili kakšno tradicionalno slovensko jed. Katera vam je bila najbolj všeč?
Ljubim vašo potico. Na to vprašanje bi najraje odgovori po svojem decembrskem obisku. V naslednjih dneh bom namreč pokusil še več vaših tradicionalnih jedi. Snidenja z vašimi šefi in kuharji se že zelo veselim.

Največji kuharski šefi so moškega spola, kljub temu doma ponavadi kuhajo ženske. Kako je treba motivirati moškega, da bi ta zgrabil za kuhalnico?
Ženske naj bodo obzirne. Prosite ga, naj vam v soboto skupaj s svojim prijateljem skuha nekaj zabavnega, kar bi tudi sam rad jedel. Vi pa se umaknite. Privoščite si jutro s prijateljicami. Zaupajte mu in ne glede na to, kako se bo izteklo, ga morate pohvaliti. Morda bo po takšni izkušnje raje zgrabil za kuhalnico.

Je vaši ženi všeč vse, kar ji skuhate?
Rada ima moje recepte, ima pa svoje favorite.

Kaj imate vedno v hladilniku?
Sire, kot so parmezan, siri s plesnijo in gauda. Pri meni boste vedno našli tudi smetano, maslo in šampanjec. Nikoli se ne ve ...

Ali tudi vaša otroka zanima kuhanje?
Moj sin je še premlad, moja hči pa obožuje kuhanje. Gre ji zelo dobro od rok. Pripravite se! (smeh)

Katero jed bi morali vsi znati pripraviti?
Jed, ki se pripravi v eni posodi, kot na primer rižota ali kari. Če znate pripraviti osnovne jedi, se lahko poigrate z različnimi variacijami istega krožnika. Vaša kuhinja bo vedno čista, saj boste uporabljali le eno ponev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.