Magazin > Odnosi in prosti čas
23 ogledov

Spi naj v svoji postelji

dojenček, novorojenček Žurnal24 main
Veliko staršev bi svojega dojenčka imelo najraje v svoji postelji. Strokovnjaki takšno početje odsvetujejo, saj je lahko usodno.

Novorojenčki bodo ob prihodu pošteno spremenili vaše spalne navade. Kljub temu da na začetku spijo tudi 16 ur in več, spijo v krajših intervalih, saj potrebujejo nenehno hranjenje. Nekateri bodo spali štiri ure skupaj, nekateri tudi le eno uro. Kljub temu bodite od začetka dosledni in ne lajšajte si nočnih ur tako, da imate novega člana v svoji postelji.

Že od samih začetkov

V Ameriški pediatrični akademiji svetujejo, naj ima novorojenček že od samega začetka zaradi varnostnih razlogov svojo posteljo. Dojenček ima v vaši postelji več možnosti, da se zaduši, številne študije dokazujejo tudi več možnosti za pojav sindroma nenadne smrti v postelji. Poleg tega bo tako dojenček že od samega začetka navajen na svojo posteljo.

Varnost v postelji

Tudi v dojenčkovi postelji poskrbite za varnost. Novorojenčki ne potrebujejo vzglavnika, z njim se lahko zadušijo. Poskrbite, da malčku med spanjem ni prevroče, saj po nekaterih študijah obstaja povezava tudi med sindromom nenadne smrti in tem, da je dojenček preveč pokrit in oblečen. Dojenček do šestega meseca naj med spanjem ne bo obrnjen na trebušček, tudi zrak v spalnici naj ne bo prevroč. Ko ga pokrijete, postavite dekico pod njegove roke, da si je ne more povleči na obrazek. Za mirnejše spanje lahko kupite detektor dihanja, ki ob nepravilnem dihanju ali prenehanju dihanja sproži alarm.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.