Magazin > Odnosi in prosti čas
3887 ogledov

Ste mislili, da je "ghosting" najbolj krut trend v svetu zmenkarij? Ni!

jokanje, nesreča, žalost, depresija Profimedia
Na tak način vas bo mučil narcis.

Iskanje idealnega partnerja bi lahko primerjali z iskanjem šivanke v kopici sena. V času družbenih omrežij in različnih aplikacij za spoznavanje pa se zdi, da je postal ta proces iskanja še težji oziroma še bolj krut. Sicer lahko na tak način spoznamo več potencialnih sorodnih duš, a je odnos zelo površinski. Ko nam nekaj ni všeč, jo lahko na hitro popihamo, saj spletne simpatije verjetno nikoli več ne bomo videli, ker ne izhajava iz istih krogov. In ravno ta brezbrižnost je eden od razlogov, ki tiči za "ghostingom", ko nekdo brez razlage čez noč izgine iz našega življenja in se ne odziva več na klice ali sporočila. Izgine kot duh. Vsak, ki je to doživel, bo čez čas hvaležen, da je tak neotesani strahopetec izginil iz njegovega življenja, na začetku pa je odnos težko preboleti, saj nismo dobili nobene razlage. 

Še bolj krut trend v svetu zmenkarij pa je "orbiting", ki ga omogočajo družabna omrežja. Simpatija se z vami noče pogovarjati, bo pa komentirala in všečkala vaše objave, spremljala "zgodbe" na Instagramu, ne želi pa si zveze. Persia Lawson, strokovnjakinja za zmenkarije, je razložila: "Gre za to, da imaš eno nogo med vrati, drugo pa zunaj. Kažejo vam: 'Hej, tukaj sem.' Nočejo pa zveze. Komunikacijo puščajo narahlo odprto, če bi si slučajno premislili in bi si zaželeli začeti znova."

Dajejo vam mešane signale, tako imenovane "drobtinice", ignorirajo pa vsak poskus resnejše komunikacije. Strokovnjakinja opozarja, da s tako osebo izgubljate čas in energijo. "Ne odzivajte se na to. Če se zaradi tega obremenjujete, osebo blokirajte. Obstaja veliko ljudi, ki si z vami želijo preživeti čas," pravi Lawson. 

Takega obnašanja se menda zelo radi poslužujejo narcisi. Kako z njimi ravnati, si preberite tukaj. 

 

 

Komentarjev 2