Magazin > Odnosi in prosti čas
127 ogledov

Ste v zvezi z napačno osebo?

ločitev, spor, prepir Profimedias
V vsaki zvezi nastopijo krize, včasih pa se občutka, da gre za več kot le prepir, ne moremo znebiti. Smo morda v zvezi z napačno osebo?

Včasih globoko v sebi vemo, da naš partner ni pravi za nas, a si tega ne upamo priznati. Če pri sebi opaziti katerega od spodaj naštetih znakov, premislite, ali je v zvezi vredno vztrajati.

1. Počutite se, kot bi bili samski.
Sta par, a se ne obnašata, kot bi bila v zvezi. Pomembnejša sta vam delo in druženje s prijatelji. Nimata skupnih hobijev, interesov ali volje, da bi se trudila čim več časa preživeti v družbi drugega. Vas že prijatelji spračujejo, zakaj ste še z njim oziroma z njo? Odgovorite si na to vprašanje …

2. Pretvarjate se.
Paziš na besede? Se pretvarjaš, da te določene teme zanimajo, čeprav te v resnici ne? Si spremenil/a svoj stil oblačenja, a ne zato, ker si si zaželel/a spremembe? Če vas partner ljubi, vas ne bo poskušal spreminjati, vi pa ne boste začutili potrebe po tem, da se pretvarjate.

3. Ne predstavljate si skupne prihodnosti.
Nimate odgovora na vprašanje, kakšno bo vajino življenje čez 10 let? Ne verjamete, da se bosta poročila in imela otroke? Si sploh želite skupne prihodnosti?

4. Partner vas ne podpira.
Pomembno je, da vas partner podpira in da se zanima za vaš podvige. Če veste, da temu ni tako, premislite, ali ste v srečni zvezi.

5. Ves čas vas kritizira.
Imata v zvezi občutek manjvrednosti? Vas partner ves čas kritizira in ignorira vaše predloge?

6. Počutite se kot v kletki.

Se vaš partner vmešava v vsa področja vašega življenja? Vas nadzira? Se počutite kot v ječi? Razmislite o begu …

7. Veliko jokate.

Če jokate več kot se smejite, je čas za resen pogovor. Najprej s samim seboj, nato še s partnerjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.