Magazin > Odnosi in prosti čas
90 ogledov

Štiri poti do orgazma

orgazem, klitoris, seks Profimedias
Predstavljamo nekaj poti do lažje dosege velikega O ...

1. Stalni partner premaga tiste za eno noč

Bolj verjetno je, da boste veliki O doživele s stalnim partnerjem, s katerim si delita intimnosti že dalj časa in imata posebno vez, izpostavlja raziskava, objavljena v American Sociological Review. DR. Castellanos pri tem izpostavlja: "Z dolgoletnim partnerjem se je lažje sprostiti in biti iskren o svojih potrebah."

2. Pozornost usmerite na klitoris

Študija, objavljena v Clinical Anatomy leta 2014 je podprla tisto, kar strokovnjaki govorijo že leta: "Za večino žensk je epicenter orgazma klitoris in ne vagina ali tako opevana točka G."

3. Pomaga, če dodamo malo glasnosti

Glede na raziskavo, objavljeno v Archives of Sexual Beahvior, večina žensk med orgazmom ne kriči oziroma ni glasna. A seksualna terapevtka Kat Van Kirk pri tem poudarja: "Posteljni zvoki pomagajo moškim in ženskam, da postanejo vzburjeni."

4. Orgazem se začne v možganih

"Za večino žensk se seks začne v glavah," poudarja zdravnica Kecia Gaither iz New Yorka. Prav to je razlog, da so negativne misli med seksom lahko razlog za težave pri doživljanju orgazma.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.