Magazin > Odnosi in prosti čas
354 ogledov

Štirje najnevarnejši položaji za njegov penis

penis Shutterstock
Čeprav poškodbe pri seksu niso tako pogoste, se včasih le pripetijo. Glavni vzrok zanje pa ni napačna tehnika.

Več poškodb je posledica seksa na stranišču letala ali na delovni mizi kot pa preizkušanja novega položaja iz Kamasutre, je pokazala raziskava, opravljena na univerzi v Marylandu. Debby Herbenick, avtorica knjige Great in Bed (Odlični v postelji, op. p.) in raziskovalka na univerzi v Indiani, izpostavlja štiri položaje, ki se lahko za moške končajo z bolečinami.
 
1. Spontan spolni odnos na kuhinjskem pultu, pri katerem on stoji na prstih, ogroža njegov penis. Večina primerov zloma penisa (pretrganje tkiva, ki obdaja brecilno telo v penisu) je posledica divjega seksa. Če ženska sedi na pultu in moški zgreši vagino, ga čaka ena od dveh možnosti. S penisom bo zadel bodisi ob njeno sramno kost bodisi ob pult. Ne eno ne drugo ne pomeni nič dobrega.

Tvegani so vsi položaji, v katerih moški stoji na prstih, saj lahko zaradi hipne izgube ravnotežja pride do padca in poškodb.

2. Seks na žogi za telovadbo zveni zelo poskočno. Tukaj pa se, seveda, stvari zapletejo. Pri tako aktivnem odnosu, je tveganje, da penis nenadzorovano zdrsne iz vagine, zelo veliko. Posledično pride do vnovičnega zelo silovitega kontakta, kar vodi v poškodbo. 

Tvegani so vsi položaji, v katerih je ženska zgoraj in pride do sunkovitih gibov.

3. Položaj, v katerem moški leži na hrbtu, pri čemer je ženska na njem in se nagne globoko nazaj, lahko privede do nategnjenega uda. V kolikor ima moški v takem položaju ob korenu penisa občutek, da ga zateguje, naj se ženska nagne malce naprej.

Tvegani so vsi položaji, v katerih moški čuti premočan pritisk na koren uda.

4. "Pokončni misijonarski“ položaj je prav tako tvegan. Gre za položaj, v katerem moški stoji in drži žensko v naročju, pri čemer je nagnjen nazaj. Hkrati ima upognjena kolena in žensko dviga in spušča na svoj ud. Najmanj kar se lahko zgodi je, da bo moškega uščipnilo v križu. Če pa izgubi ravnotežje, se lahko poškodujeta oba.

Naj vas to ne odvrne od preizkušanja različnih položajev. Le na lastno varnost ne pozabite.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 20:02 02.marec 2016.

    Potrebno je biti pazljiv. Tudi meni se je zgodil zlom penisa, nekaj je pripomogla tudi ta modra tabletka http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/113296/ta-modra