Magazin > Odnosi in prosti čas
947 ogledov

Štirje recepti za poletne koktajle

koktajl Profimedias
Prihaja sezona vrtnih zabav. Da bi vaša zagotovo uspela, smo za vas pripravili štiri recepte za slastne koktajle – dva sta z alkoholom, dva sta brez.

Leteči kenguru

Sestavine:
3 cl vodke
3 cl ruma (belega)
1 cl Galliana (vanilijev liker)
2 cl pomarančnega soka
4 cl ananasovega soka
2 cl kokosovega sirupa
2-3 cl sladke smetane

Za koktajl Leteči kenguru v mešalniku skupaj s kockami ledu dobro premešamo vse sestavine. Vsebino precedimo v vnaprej ohlajeni veliki kozarec in eksotični koktajl je pripravljen. Za okrasitev koktajla priporočamo košček ananasa ali koktajl češnjo.

Temna plat gina

Sestavine:
4cl gina
10cl cockta black tonic
1cl limonin sok
rezina limone
led

Gin, limonin sok in cocto black tonic zmešajte in nato postrezite v visokem kozarcu z nekaj ledu. Za dodatek elegance kozarec okrasite z rezino limone.

Koktajl Florida

Sestavine:
10 cl ananasovega soka
10 cl pomarančnega soka
2 cl limoninega soka
2 cl sirupa marakuje
1 cl sirupa grenadina

Za koktajl Florida v mešalniku skupaj z ledom dobro premešamo vse sestavine in vsebino precedimo v vnaprej ohlajen kozarec za koktajle. Za vse ljubitelje koktajlov, ki ne pijejo alkohola, je koktajl Florida zelo osvežujoča alternativa.

Koktajl Poljub kokosa

Sestavine:
4 cl kokosovega sirupa
6 cl ananasovega soka
6 cl pomarančnega soka
2 cl Grenadine (sirup granatnega jabolka)
2 cl smetane

Za koktajl Poljub kokosa v vmešalnik za koktajle skupaj z ledom dobro premešamo vse sestavine in vsebino precedimo v vnaprej ohlajeni kozarec za koktajle. Brezalkoholni koktajl okrasite z ananasovo ali pomarančno rezino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.