Magazin > Odnosi in prosti čas
64 ogledov

Stvari, ki jih ne smete pustiti v avtomobilu

avtomobil ženska plastenka voda Profimedias
Čeprav je v avtomobilu veliko prostora za odlaganje, določene stvari vanj ne sodijo.

Zdravila
Kadar se zunanje temperature dvignejo nad 20 stopinj, je treba paziti, da v avtomobilu ne hranimo zdravil. Poleti se temperatura v avtomobilu dvigne krepko nad sobno temperaturo, kar škodi zdravilom, saj lahko zmanjša njihovo učinkovitost. 

Elektronske naprave
Prenosni računalniki, mobiteli in usb ključi privabljajo poglede ljudi in konec koncev tudi tiste z dolgimi prsti. Če ne želite ostati brez omenjenih predmetov, na katerih so običajno shranjeni podatki, ki so vredni še veliko več kot predmeti sami, jih ne puščajte v avtomobilih.

Torbica, denarnica in dokumenti
Enako kot za računalnike in mobitele velja tudi za torbice, denarnice in pomembne dokumente, ki rade premamijo tatove. Čeprav morebiti v torbici nimate vrednih predmetov, si morate zapomniti naslednje. Nepridipravi ne vedo, da v torbici nimate vrednih stvari. Vi boste ostali brez torbice, pa še škodo na avtomobilu boste morali odpraviti. 

Krema za sončenje
Aktivne sestavine v kremi za sončenje se na previsoki temperaturi uničujejo. Če imate kremo za sončenje v avtomobilu na visoki vročini lahko tako zmanjšate njeno učinkovitost. 

Plastenka vode
Če je plastenka z vodo v razgretem avtomobilu, lahko pride do razvoj mikroorganizmov, ki so škodljivi za zdravje. V plastenki imejte vedno svežo vodo. 

Očala
Zaradi vročine v avtomobilu se lahko zvijejo plastični okvirji očal, v kolikor pa imate očala s kovinskimi okvirji, se ti lahko tako segrejejo, da jih ne morete dati na nos, takoj ko jih potrebujete. 

Vino
Če morate kupiti vino, naredite to tik preden greste domov. Vino, ki ga hranimo na previsoki temperaturi lahko izgubi tisti svoj pravi okus. Zaradi povečanja volumna tekočine, pa se lahko zgodi tudi, da čez čep začne rahlo iztekati vino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.