Magazin > Odnosi in prosti čas
32 ogledov

Stvari, ki ne sodijo v posteljo

spanje ženska postelja Shutterstock
Dober spanec je ključnega pomena. K temu pripomore tudi prostor, v katerem spite. Določene stvari preprosto ne sodijo v spalnico.

Spalnica bi morala biti hladen, temen in tih prostor, v katerem se človek lahko v miru spočije in dobi dovolj kvalitetnega spanca. Prav zato nekatere stvari ne sodijo v ta prostor. 

Telefon
Telefoni, tablice in druge tovrstne naprave preprosto ne sodijo v spalnico. Čeprav ga imate namesto budilke, ga ne imejte v spalnici. Pustite ga nekje v bližini spalnice in zvišajte glasnost zvonjenja budilke. Vsako morebitno oglašanje naprav in svetloba, ki bi jo mogoče oddajali, motijo spanje. 

Delo
Postelja je namenjena spanju in ne delu. Če v posteljo prinesete prenosni računalnik, vašim možganom ne dovolite, da bi počivali. Raziskava s Harvarda je pokazala, da skoraj 80 odstotkov mlajših zaposlenih dela v postelji.

Ljubljenčki
Ne glede na to, kako radi imate vašega ljubljenčka, ti ne sodijo v vašo posteljo. Poleg tega, da bodo v posteljo s seboj prinesli prah, dlako in druge neželene elemente, obstaja velika verjetnost, da bodo s svojim premikanjem motili vaš spanec. 

Hrana
Zajtrk v postelji se sliši lepo. Kaj pa drobtine v postelji? Nikakor. Ne le, da obroki v postelji niso higienski, hranjenje tam moti spalno rutino. Postelja mora ostati prostor za počitek.

Knjige
Strokovnjaki za spanje poudarjajo, da je spalnica namenjene le dvema stvarema, spanju in spolnim odnosom. Odstotek tistih, ki s seboj v posteljo odnesejo knjigo, je visok. A knjige vam lahko odžrejo kvaliteten spanec. Poleg tega se zaradi zgodbe mogoče ne boste mogli umiriti. Malce lahkega branja pred spanjem ne more škoditi, vendar pustite knjigo pred vrati spalnice. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.