Magazin > Odnosi in prosti čas
83 ogledov

Svoj zakon lahko izboljšate v 30 sekundah

jutro, seks, par, ljubezen, zajtrk Profimedias
Eden najbolj slavnih zakonskih terapevtov John Gottman je razkril, kako lahko moški v 30 sekundah izboljša odnose v svojem zakonu.

John Gottman, eden od vodilnih strokovnjakov na področju zakonske terapije, je poučeval na univerzi v Washingtonu, dokler ni ustanovil svojega inštituta The Gottman Institute. Pred kratkim je Gottman povedal anekdoto iz časov, ko je izšla njegova knjiga The Seven Principles for Making Marriage Work.

Ko je napisal knjigo, je iskal založnika. Ni bilo enostavno, saj so bili vsi zelo skeptični. Eden je želel dokaz, da so njegovi nasveti zares učinkoviti. "Povej mi nasvet, kako lahko v 30 sekundah izboljšam svoj zakon,“ ga je pozval. Gottman mu je odvrnil: "Ženo podpri pri uresničitvi njenih sanj."

Založnik je odvihral iz sobe in Gottman je bil prepričan, da lahko knjigo vrže v koš. Pozneje mu je povedal, da je ženo res vprašal, o čem sanja. "Mislila sem, da me ne boš nikoli vprašal,“ mu je menda odvrnila. Sledil naj bi lep pogovor o njenih sanjah, po katerem je bil njun zakon mnogo bolj srečen.

Vredno preizkusiti ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.