Magazin > Odnosi in prosti čas
127 ogledov

Tako boste na vsaki fotografiji lepi

manekenka Profimedias
Fotografiranje je za ljudi, ki niso fotogenični, prava muka. Če spadate mednje, preberite trike, s katerimi boste na fotografijah lepši.

Na spletu je ogromno člankov z namigi za nefotogenične. Fotografa Črta Slavca, čigar talent za fotografiranje so odkrili tudi v tujini, smo prosili, naj izpostavi nekaj najbolj učinkovitih.

Pomembna je luč

"Trikov je ogromno, a vsi ne delujejo na vseh ljudeh. Izbiramo jih glede na to, kaj želimo dobiti iz fotografije in modela,“ pravi Slavec, ki izpostavlja pomen goriščne razdalje. "Pri širokih lečah so obrazi videti komično razpotegnjeni, pri teleobjektivih pa so bolj podobni temu, kar človek zaznava s svojimi očmi. Najbolj realne rezultate ponavadi pričara 50mm objektiv (35mm senzor/film)."

Za lepo fotografijo je pomembna tudi luč. "Načeloma je pri avtomatskih nastavitvah dobro izklopiti bliskavico ali jo uporabiti zgolj kot dopolnilo,“ nam je še razložil Slavec.

Še nekaj namigov

1. Če imate na fotografijah velikokrat zaprte oči, jih, preden fotograf pritisne na sprožilec, zaprite. Tik pred fotografiranjem pa jih počasi odprite. "S fotografom se dogovorite, da bo, preden bo posnel fotografijo, preštel do tri. Oči pa nikar ne stiskajte, preden jih odprete,“ pravi Slavec.

2. Da bi se izognili podbradku, podaljšajte vrat, obraz pa porinite malo naprej. Pri tem naprej potisnite čelo, brado pa malce spustite. "Ta metoda res deluje,“ zagotavlja Slavec.

3. Pomemben je tudi make up. Bliskavica bo neusmiljena, če boste izbrale puder, ki je presvetel za vašo kožo. Ne pozabite na vrat. Če je v primerjavi z obrazom svetlejšega tena, tudi nanj nanesite tanek sloj pudra. "Težava nastane pri fotografiranju ljudi z umetno porjavitvijo. Še zlasti, če jih fotografiramo ob drugih ljudeh, saj je umeten ten pogosto precej oranžen.“ Ker so oči vedno fokus fotografije, ne pozabite na maskaro. Tudi obrvi so pomembne. Če ste bledolični, na lica nanesite nekaj rdečila.

4. Preučite stare fotografije in poiščite tiste, na katerih ste si všeč ter si zapomnite poze. "Pri tem je treba paziti, da ne bomo na vseh fotografijah videti enako.“

5. Poskrbite tudi za svetleče lase. Uporabite lak, ki jim bo dodal nekaj sijaja. Slavec pa poudarja, da ne smemo pozabiti na pravilno osvetlitev. "Dobro je, če je nad nami zadaj luč, saj se ta svetloba preko las odbije v fotoaparat in naredi lase svetleče.“

6. Preden vas fotografirajo, poglejte proti svetlobi, kar bo zmanjšalo zenice in preprečilo učinek rdečih oči. "Ta trik deluje, če smo res hitri. Sodobne bliskavice imajo tudi funkcijo, ki pred posnetkom sproži kratek blisk, ki nam zoži zenice. Zabliska se torej dvakrat.“

7. Pomemben je tudi kot. Uspejo le redke fotografije, ki so posnete direktno od spredaj. Fotografije, posnete pod kotom, so boljše, pravi Črt.

8. Na fotografijah boste videti bolj vitki, če boste roko položili na bok, telo obrnili na stran, glavo pa proti kameri.

9. Ne bojte se fotoaparata. "Na fotografiji se namreč pokaže tudi vaša energija.“

10. "Pod določenimi pogoji fotografije iz nižjega kota objekt naredijo bolj mogočen, ženskam pa podaljša noge. Obraz pa je ponavadi videti bolje, če je posnet iz malenkost dvignjenega kota. Sedenje ponavadi ni dobra ideja, saj ljudje sključijo hrbtenico.“

11. Nasmeha ne zaigrajte. "Dober fotograf se s stranko šali in lovi trenutke, ko nasmeh ni pretiran ali preveč zaigran.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.