Magazin > Odnosi in prosti čas
1808 ogledov

Tako boste že po prvem zmenku vedeli, da ni pravi za vas

zmenek Profimedias
Pomembno je, da že hitro prepoznate, kdaj z osebo, ki sedi nasproti vas, ne boste nikoli na isti valovni dolžini.

Ni vsak prvi zmenek popoln in ni vsak prvi zmenek popolna katastrofa. S pomočjo nekaj zelo preprostih znakov lahko hitro ugotovite, ali bo prvemu sledil drugi zmenek ali se bo vse skupaj končalo le pri enemu. 

Nobene kemije
Če vas oseba ne privlači, če med vama ni prav nobene kemije, potem je bolje, da hitro potegnete črto pod vse skupaj. 

Klicanje in pošiljanje sporočil med zmenkom
Že če je vaš telefon na mizi med zmenkom, je zelo nevljudno, kaj šele, da bi koga klicali ali mu pošiljali sporočila. Takšno početje bolj kot ne nakazuje, da bi ta oseba raje bila nekje drugje. 

zmenek telefon | Avtor: Profimedia Profimedia
Tišina, tišina, tišina
S samo tišino ni nič narobe, a če sta cel zmenek tiho, potem nekaj ni v redu. Če nista našla neke skupne točke za pogovor, imata očitno povsem drugačne interese, kar ni dober znak. Če menite, da je bila tišina posledica živčnosti, potem mogoče poskusite še na drugem zmenku. 

Razgovor za službo
Če imate občutek, da vas nekdo zaslišuje in izprašuje, se lahko hitro počutite, kot bi bili na razgovoru za službo. Na prvem zmenku res ni treba zasliševati osebe, s katero ste šli ven.

Kdaj bo že konec?
Če vam je nekdo res všeč, potem ne boste razmišljali o tem, kdaj bo konec zmenka in kako bi raje bili kje drugje. Vprašajte se, zakaj ste sploh na zmenku, če ne uživate. 

Cilj je skok v posteljo
Če vam oseba, s katero ste na zmenku, že od prve minute nakazuje, da si želi le pristati v postelji z vami, vam pa ni do tega, bo najbolje, da večer zaključita in gresta vsak v svojo smer. 

Ne strinjata se o ničemer
Seveda je normalno, da se ljudje ne strinjajo o stvareh. A če se na prvem zmenku večino časa prepirata o svojih prepričanjih in vztrajata vsak pri svojih stališčih, je zelo verjetno, da nista ustvarjena en za drugega. 

Eden od mnogih
Če vam že na prvem zmenku pove, da se videva tudi z drugimi, se najbrž ne boste počutili najbolje. Na prvem zmenku najbrž ne boste želeli poslušati o drugih. 

zmenek poljub | Avtor: Profimedia Profimedia
Govori o prejšnjem partnerju
Zmenkom, na katerih eden od udeležencev večino časa govori o svojem prejšnjem partnerju, ne moremo reči zmenki. 

Predčasno odide z zmenka
Saj je jasno kot na dlani, kajne? Če se zmenek tako konča, ker si to druga oseba želi in ne, ker bi se moral odzvati na neko nujno stvar, ne izgubljajte več časa s to osebo.

Nič skupnega
Vsaj nekaj stvari bi vama moralo biti skupnih. Ne nazadnje si želite, da bi lahko našla nekaj skupnih točk. 

Vsiljiv zmenek
Prvi zmenek je namenjen spoznavanju. Sami morate vedeti, kje so vaše meje. Če je oseba, s katero ste na zmenku, vsiljiva, bi se vas ves čas dotikala, vam pa ni do tega in se počutite nelagodno, odidite. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.