Magazin > Odnosi in prosti čas
37 ogledov

Tako si boste olajšali pospravljanje

gospodinja, čiščenje Profimedias
Katere so najpogostejše napake, ki nam otežujejo čiščenje?

1. Ne sledite pravilu "od zgoraj navzdol“
Prah pobrišite najprej z lestenca in polic, šele nato posesajte sobo.

2. Na sončen dan umivate okna
Čistilec za okna se lahko zaradi sonca prehitro posuši, kar pomeni, da bodo na vaši oknih lise. Okna pomivajte pozno popoldne ali zvečer.

3. Prehitro se lotite čiščenja
Pustite čistilec (npr. za kopalnico ali kuhinjsko korito) nekaj časa delovati, preden se lotite drgnjenja.

4. Ne sezuvate se pred vrati
Tudi po hiši hodite v čevljih? Sezuvajte se pred vrati, še bolje pa je, da imate kar dva predpražnika – enega pred vrati, drugega v stanovanju pri vratih.

5. Valjček za odstranjevanje tekstilnih "muck“ uporabljate tudi za živalske dlake
Raje uporabite vlažno gumijasto rokavico. Delo boste veliko hitreje opravili.

6. Pozabljate, da morate oprati pripomočke za čiščenje
Da je treba krpe, s katerimi ste brisali prah ali pomivali po tleh, oprati, je samoumevno. Kako pogosto pa menjavate vrečko v sesalniku? Bodite pozorni na čistočo svojih pripomočkov.

7. Preprog ne očistite dovolj dobro
Če boste madeže iz preprog odstranili le površinsko, niste naredili nič, saj bodo kmalu spet vidni. Ko se vam bo prihodnjič pripetila nezgoda in boste po preprogi polili tekočino, preizkusiti naslednji trik: z brisačo popivnajte čim več razlite tekočine. Po madežu nato polijte nekaj mineralne vode in podrgnite s suho brisačo. Da bi brisača vpila čim več vode, stopite nanjo. Postopek ponavljajte, dokler madež ne izgine. Če gre za trdovraten madež, uporabite čistilec za preproge.

8. Straniščne krtače ne posušite
Bakterije uživajo v vlagi. Po uporabi straniščno krtačo zato najprej posušite, in sicer tako, da jo položite med straniščno školjko in pokrov. V držalo jo postavite, ko se posuši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.