Magazin > Odnosi in prosti čas
6287 ogledov

Takšni prijatelji niso vredni vašega časa

prijateljica Profimedias
Sprijaznite se z dejstvom, da se morajo končati tudi nekatera prijateljstva.

Če takšno obnašanje opazite pri svojem prijatelju, je napočil čas, da zamenjate družbo.

Ne stoji vam ob strani
Dobrega prijatelja lahko pokličete tudi sredi noči. Če mu vi vedno stojite ob strani, in to tudi kadar nimate časa, lahko isto pričakujete tudi od njega. Če njegove podpore ni, se od prijatelja ločite. Verjetno ga ne boste niti pogrešali ...

Prijatelj vam laže
Resnica mnogokrat boli, še bolj pa bolijo laži. Tudi bele laži škodijo prijateljstvu, saj uničujejo zaupanje.

Prijatelj vas žali in kritizira
Prijatelj vas vsekakor ne more vedno hvaliti, če pa vas ves čas kritizira, in to celo pred drugimi, se ga čim prej znebite.

Pokliče vas le, kadar potrebuje pomoč
Pomembno je, da se prijatelj na vas spomni tudi takrat, ko nima težav oziroma ne potrebuje vaše pomoči. To je namreč dokaz, da ceni vašo družbo. 

Vse se vrti okoli njih
Nič ni narobe, če vas prijatelj med pripovedovanjem kdaj pa kdaj prekine, da bi vam povedal zgodbico iz svojega življenja, če pa se mora ves čas vse vrteti okoli njega, je to le znak, da se mu vaše življenje ne zdi zanimivo. 

Ne kaže zanimanja
Mnogi prijatelji se več let ne vidijo, a kljub temu ostajajo v tesnih odnosih. Če pa prijatelj ne kaže popolnoma nobenega zanimanja za vas, je morda napočil čas, da mu dovolite oditi iz vašega življenja.

Vaše vrednote se razlikujejo
Prijateljstvo ne more obstati, če prijatelja nimata istih vrednot. Težave zaradi različnih pogledov na svet se ponavadi ne pokažejo takoj. Dejstvo pa je, da bosta sčasoma ugotovili, da nekaterih stvari enostavno ne moreta tolerirati, zato je bolje, da se razideta.

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.