Magazin > Odnosi in prosti čas
34 ogledov

Tega kuharji ne bi nikoli naročili

kuhar jed priprava hrana Shutterstock
Gostilničarji in kuharji v restavracijah, ki imajo najbližji dostop do priprave hrane, so razkrili, da sami ne bi nikoli naročili juhe, citrusov, omak, eden izmed njih pa je izjavil celo, da bi bilo ljudem bolje, da bi namesto v restavraciji jedli doma.

Med odgovori na vprašanje, kaj v restavracijah se jim najbolj "upira" in katere hrane, ki jo ljudje naročajo, ne bi sami nikoli naročili, so se na Redditu znašli naslednji odgovori: juhe, omake, suši, citrusi in led.

Uporabnik pod imenom seagullhunter je dejal, da ne bi naročil juhe. "Ponoči je nikoli primerno ne ohladijo, v velikih loncih ostane topla več ur."

Citrusi niso dobro oprani

Uporabnik bgar0312 je dejal, da bi se izognil dodatkom k hrani ali pijači, kot so limone, limete in pomaranče. "Nikoli jih ne operejo, kot bi bilo potrebno, in prijemljejo jih z rokami," je zapisal.

Bradleyd00 pa je zapisal, da ne bi naročil sirove omake. "Ne glede na to, kakšno sirovo omako naročite in še kako 'fancy' izgleda, nima skoraj nič sira," je zapisal. "Narejena je iz 95 odstotkov masla, sira je le toliko, da se ga čuti. Resnično, povem vam, v njej je polovica vašega priporočenega dnevnega vnosa kalorij."

V sušiju ostanki rib

Zaposleni v restavraciji, ki pripravlja sušije, je povedal, da nikoli ne bi naročil "pikantni yellowtail" ali "pikandtni zavitek hamachi". "V osnovi so to sestavine za ribji burger, ostanki različnih vrst rib," je zapisal. "Nikoli niso sveži in nikoli ne veste, kaj jeste."

Zapisal je še, da ti dve jedi zelo nerad pripravlja in prodaja, a da lastniki restavracij z njimi enostavno zaslužijo.

Rokujejo z denarjem in mešajo solato

Uporabnik Kheelz trdi, da hrana ni sveža, da se po potečenem roku ne vrže v smeti in da je zelo redko dobro oprana. "Solato pripravljajo z rokami, ki jih ne umijejo, četudi upravljajo z denarjem," je poudaril.

Dodal je, da se pogosto slabo opere tudi kuhinjska oprema, npr. blenderji, ki jih postavijo samo pod vročo vodo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.