Magazin > Odnosi in prosti čas
11441 ogledov

Tega nikoli ne uporabljajte v marinadi!

Meso, mesar Profimedia
Njihova priprava je čisto preprosta.

Sezona piknikov se počasi začenja in zagotovo že vsi nestrpno čakamo druženje s prijatelji in dobro hrano. In čeprav je meso običajno glavna zvezda piknika, lahko letos to malo spremenite in pripravite okusne marinade, ki bodo navdušile prav vsakogar. Kuhar Thomas Sixt je tako delil tri enostavne recepte za marinade, ki vam ne bodo vzele preveč časa.

Gorčična marinada

Zanjo potrebujete dva tanko narezana stroka česna, dve narezani šalotki, pet čajnih žličk gorčice Dijon, eno čajno žličko medu in žličko belega kisa. Vse sestavine zmešajte in marinirajte meso po okusu.

Žar Recept Zdravje Paprike na žaru? Tako jih pripravite

Želiščna marinada

Potrebujete mešanico zelišč (timijan, rožmarin, majaron), narezan strok česna, polovico čilija, eno limono in 150 mililitrov olivnega olja. Zmešajte sestavine in pred serviranjem pokapljajte meso z limoninim sokom.

zrezek, rožmarin | Avtor: Profimedias Profimedias
BBQ marinada

Potrebujete štiri narezane stroke česa, 80 mililitrov kečapa, šest žličk sončničnega olja, šest žličk sojine omake, dve žlički medu, polovico žličke kajenskega popra ter eno žičko sladke paprike. Kot pri ostalih dveh receptih zmešajte vse sestavine in marinirajte meso po okusu.

 

Nasveti za mariniranje

Preden se lotite mariniranja, kuhar Sixt svetuje, da prvo očistite meso in ga potapkate s papirnato brisačo. Prav tako v marinadi ne uporabljajte soli, saj sol izsuši meso. Marinirano meso pustite stati eno do tri ure. Če ga boste pustili stati več kot eno uro, meso postavite v hladilnik. Za mariniranje uporabite vrečke za zamrzovanje, saj lahko tako dobro pregnetete meso.

Meso vzemite iz hladilnika 40 minut pred pripravo, saj mora biti sobne temperature, da postane mehek in sočen.

dezurni@styria-media.si

Žar Sezona piknikov Zdravje Tako pripravite najboljše bučke na žaru
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.