Magazin > Odnosi in prosti čas
3060 ogledov

Tega srečni pari ne počnejo

par, ljubezen
Na te nasvete stavijo pari, ki so v srečni zvezi.

Pravijo, da sta zaupanje in dobra komunikacija najpomembnejša stebra srečne zveze, kar tudi drži. Za harmonijo v odnosu pa niso pomembne le stvari, ki jih partner počne za vas in vi za partnerja, ampak tudi to, kakšnemu obnašanju se par izogiba.

1. Ne primerjajo se z drugimi
V času družbenih omrežjih, na katerih se vsi radi pohvalijo z lepimi trenutki iz svojega življenja, se zelo hitro zgodi, da začnemo svojo zvezo primerjati z zvezo znancev. Naj vas lepe fotografije ne zavedejo. Vsaka zveza ima vzpone in padce, a padcev na Instagramu nihče ne bo ovekovečil. Vsaka zveza je edinstvena!

2. Ne poskušajo brati partnerjevih misli
Četudi mislite, da partnerja dobro poznate, nikoli ne poskušajte brati njegovih misli. Raje ga vprašajte in se tako izognite nesporazumom. 

3. Ne pričakujejo protiusluge
Jaz sem naredil nekaj zate, zato moraš ti narediti nekaj zame … Takšna pričakovanja na dolgi rok slabo vplivajo na zvezo. Raje se razveselite partnerjevega pozitivnega odziva na vašo pomoč. 

4. Nimajo skrivnosti (vsaj ne velikih …)
Pred partnerjem ne skrivajte stvari, ki bi lahko škodile zvezi. Pogovorite se, saj je zaupanje v zvezi najbolj pomembno. Ko tega ni več, zveza nima prihodnosti.

5. Ne živijo v preteklosti
Kot vi ima tudi vaš partner preteklost, ki morda ni rožnata. Kljub temu jo je treba sprejeti. Brez očitkov!

6. V partnerja ne drezajo ob napačnem času
V partnerski zvezi je zelo pomembno, da težkih tem ne načenjamo, kadar je partner utrujen, slabe volje … Seveda je prav, da se o svojih občutkih pogovorimo, a tudi za to je treba najti primeren čas. Bodite uvidevni.

7. Ne jezijo se zaradi majhnih napak
Nihče ni popoln … Ne jezite se za vsako malenkost. Raje se osredotočajte na partnerjeve pozitivne lastnosti. 

8. Ne silijo z glavo skozi zid
Po skupni selitvi sledi poroka … Za mnoge je to logičen korak, zato pogosto nase in na partnerja izvajamo nepotreben pritisk. Zveza ni dirka. Raje uživajte v posameznih fazah in se ne obremenjujte s pričakovanji, ki mnogokrat niti niso vaša.

9. Ne skrivajo pravega obraza
Še zlasti na začetku zveze se poskušamo prikazati v najlepši luči. Vse lepo in prav, a ne skrivajte svojega značaja! Če vas ima rad, vas bo sprejel, ne glede na napake.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.