Magazin > Odnosi in prosti čas
1741 ogledov

Teh sanj nikar ne ignorirajte

spanje sanje moški Shutterstock
Najbolj žive sanje imamo, ko med spanjem stopimo v REM fazo, saj so naši možgani takrat najbolj aktivni.

Strokovnjaki pravijo, da imamo tekom noči najmanj štiri različne sanje. Mnogi raziskovalci pravijo, da sanje ne nosijo nobenega pomena, nekateri pa trdijo, da so pomemben del našega čustvenega, mentalnega in fizičnega zdravja. Sigmund Freud je verjel, da so sanje okno v našo podzavest in razkrivajo naše nezavedne želje, misli in motivacijo. Carl Jung pa je povedal: "Sanje vedno poskušajo izraziti nekaj, kar ego ne pozna ali ne razume.“

Kaj naj bi pomenile nekatere sanje?

Obstaja več svari, ki jih ljudje pogosto sanjamo in naj bi imele določen pomen. To je deset najpogostejših sanjskih simbolov.

1. Letenje
Te sanje kažejo na vašo željo, da dosežete nek cilj. Po njih se ponavadi počutimo polni energije, svobodni in z občutkom, da lahko dosežemo vse.

2. Zobje
Sanje o puljenju zob naj bi pomenile, da bo nekaj prišlo na dan. Če sanjate gnile zobe, pa menda skrivate žalost in strah. Sanje o izpadanju zob so najpogostejše, ponavadi pa so povezane s stresom. V nekaterih kulturah pa izpadanje zob pomeni oziroma napoveduje smrt.

3. Nosečnost
Te sanje napovedujejo rast oziroma razvoj vaših projektov ali želja.

4. Smrt
Smrt ponazarja nek konec, nekateri pravijo, da gre za psihološki vidik čustvene spremembe. Lahko napoveduje tudi začetek nečesa novega.

5. Denar
Sanje o denarju pogosto povezujejo s srečo. Sanje o zadetku na loteriji naj bi nakazovale na spremembo življenjskega stila, sanje o zapravljanju denarja pa na strah pred zgubo finančne varnosti.

6. Slapovi
Voda je simbol čistosti, slapovi pa simbol novih začetkov.

7. Hiša
Te sanje so ponavadi povezane z varnostjo in udobnostjo. Podstrešje naj bi bil simbol za skrite spomine, klet pa za intuicijo. Če sanjate hišo, se vprašajte, kako dobro skrbite zase.

8. Varanje
Te sanje kažejo na vaše zatirane spolne potrebe in želje. Pomenijo pa lahko tudi strah pred samoto, nizko samozavest in podzavestno sprejemanje negativnih zvez. Če pogosto sanjate o varanju, se vprašajte, ali se bojite izgube ljubljene osebe. Ste v zvezi srečni?

9. Ogenj
Če ogenj vidite v daljavi, te sanje pomenijo želje in transformacijo. Igra z ognjem kaže na tvegane aktivnosti, netenje požara pa na potlačeno jezo.

10. Golota
Te sanje kažejo na strah pred izpostavljenostjo. Če ste v sanjah goli, se vprašajte, ali se bojite, da bi vaša maska padla.


Komentarjev 1
  • mph 07:52 19.januar 2017.

    Sanje pomenijo en velik NIČ. Vrsta religije, pa tukaj so še numerologija, astrologija, ... kaj pa bi vsi ti, ki živijo od teh neumnosti, sicer delali in se preživljali. Dokler je dovolj neumnih na svetu, so tržne niše povsod.