Magazin > Odnosi in prosti čas
23920 ogledov

Tehnika "trikotnik" velja za najbolj učinkovit način osvajanja

ljubezen, strast, spogledovanje Profimedia
Na TikToku govorijo samo še o tej metodi spogledovanja.

Michael Ellsberg je v knjigi Power of Eye Contact (Moč očesnega stika) prvi omenil menda najbolj učinkovito metodo osvajanja - tehniko trikotnik. 

O njej so se razpisali na TikToku, kjer je tudi vplivnica Chloe Taylor ne more prehvaliti. Ta trik, ki temelji na subtilni, a namerni uporabi očesnega stika, je na TikToku pod oznako #trianglemethod zbral več kot 39 milijonov ogledov. Ne gre za nov koncept - o tej tehniki se govori že leta, s TikTokom pa je našla nove privržence. Ti pravijo, da začutijo metuljčke in začnejo jecljati, ko jo nekdo preizkusi na njih. Po mnenju vernikov deluje na kogar koli - na partnerja, prijatelja, neznanca. Pravijo celo, da se lahko nekdo v hipu zaljubi v vas, če jo uporabite pravilno. 

Gre za zelo preprosto tehniko. Ko z nekom vzpostavite očesni stik, se najprej zazrite v eno oko, nato v drugo, na koncu pa še v njena oziroma njegova usta. "Metoda trikotnika deluje, ker ustvarja občutek intimnosti, ne da bi delovala preveč agresivno ali predrzno," pravi Tina Fey, strokovnjakinja za odnose in ustanoviteljica spletnega mesta za svetovanje o odnosih Love Connection. "To je nenevaren način, da pokažete, da ste samozavestni in zainteresirani ter upate, da se bosta zapletla v pogovor."

Da je metoda morda res učinkovita, kažejo tudi raziskave. "Daljši očesni stik lahko povzroči sproščanje feniletilamina, kemikalije, odgovorne za občutek privlačnosti," je za Elite Daily povedala strokovnjakinja za govorico telesa Karen Donaldson. "Prav tako sprošča oksitocin, hormon ljubezni, povezan z dolgoročnejšo povezanostjo in predanostjo." 

A pozor! "Tega ne bi smeli početi preveč agresivno, saj bi to lahko povzročilo nelagodje," meni svetovalka Megan Tangrandi

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar karjola
    karjola 09:02 17.december 2023.

    Bla bla bla im potem se sparita, ločita in se kregata za skrbništvo....