Magazin > Odnosi in prosti čas
65 ogledov

Telesna govorica razkriva, ali je lažnivec

laž Profimedias
Prvi zmenek. Dejstvo je, da tako moški kot ženske resnico mnogokrat prikrojijo sebi v prid. Razlika je le v načinu oziroma namenu laganja.

Študija univerze v  Massachusettsu razkriva, da ženske na zmenkih ponavadi lažejo, da bi se moški počutili bolje, medtem ko si moški najpogosteje izmišljajo zgodbice, s katerimi bi se lahko hvalili.

Lažnivce je ponavadi težko takoj razkrinkati, še zlasti na prvem zmenku, a obstajalo naj bi kar nekaj znakov, ki menda razkrivajo, ali govori resnico ali ne.

Pravi obraz
"Seveda si želim ogromne družine.“ Misli resno? Bodite pozorni na njegovo mimiko. Če govori resnico, mu bo obraz zažarel. Če laže, se bodo dvignili le kotički njegovih ust ...

Poglej me v oči
"Si zvest?“ Če bo med odgovarjanjem pogledal navzgor proti desni, razmišlja o svoji preteklosti. Če pa bo pogledal na levo, je verjetnost, da vam bo povedal pravljico, zelo velika ...

Živčki, živčki
Sumljivo je tudi, če se ves čas živčno preseda ali s prsti udarja po mizi.

Roka pred usta
Si usta prekriva z roko? Strokovnjaki pravijo, da je čas za alarm! Ta gesta naj bi namreč kazala na to, da se boji, da bi izdal neprijetne informacije.

Vprašanja o seksu
V primeru, da beseda nanese na seks, pazite na to, kako hitro bo odgovoril na vprašanje. Če odgovarjanja spontano, po vsej verjetnosti govori resnico. Tisti, ki nič ne prikrivajo, namreč ne potrebujejo časa za razmislek … Pazljivi bodite tudi na moške, ki stvari razlagajo kronološko. Ljudje, ki govorijo resnico, bodo zgodbo vedno začeli z najbolj čustvenim ali najpomembnejšim dogodkom.

Bla, bla, bla
Osebe, ki odgovarjajo na dolgo in široko so velike klepetulje ali lažnivci, pravijo poznavalci retorike in telesne govorice. Takšni ljudje naj bi lažne informacije, da bi bile slišati bolj verodostojno, pogosto dopolnjevali s podrobnostmi, ki niso pomembne.

Obrambni zid?
Vas zanima, ali si želi le seksa za eno noč? Če je tekom večera na mizi med vami in njim – nezavedno – postavljal zid (svečo, sol in poper), pozabite nanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.