Magazin > Odnosi in prosti čas
4284 ogledov

Ti napitki bodo hit poletja!

pijača Shutterstock
Ti recepti vam bodo zagotovo osvežili vroče dni.

Ali boste kmalu priredili zabavo pod toplim soncem? Potem svojim gostom ponudite okusne brezalkoholne pijače, s katerimi boste premagali poletno vročino. Zbrali smo najboljše poletne pijače, ki bodo prav zagotovo osvežile in navdušile vaše goste. Če pa bi v vročini raje spili nekaj alkoholnega, lahko pripravite še lastno različico pijače, ki ji dodate poljuben alkohol. 

Ledena lubenica

Lubenica je zagotovo sadje poletja in ta pijača vam bo vsakič osvežila dan. Zanjo potrebujete le sladkor, sol, dve veliki limoni in narezano lubenico brez koščic.

lubenica, smoothie | Avtor: Profimedias Profimedias
V majhni kozici zmešajte sladkor, četrtino skodelice vode in četrtino čajne žličke soli. Vsebino kuhajte dve do tri minute, dokler se sladkor ne stopi. Nato kozico odstranite z ognja.

Vzemite limono in na drobno naribajte lupino ter iztisnite polovico skodelice soka. Naribano lupino in sok vmešajte v sirup. V mešalnik dajte lubenico in limonski sirup ter dobro premešajte. Nato vsebino vlijte v kovinski pekač in ga za osem ur postavite v zamrzovalnik, da se strdi.

Ko želite postreči pijačo, z vilicami postrgajte ven velike kose in jih dajte v kozarec.

Fizz s kumaro, limono in meto

Dišeča meta, trpka limona in kumare dajejo temu lahkemu čaju poživljajočo svežino. Zanj potrebujete le osem vrečk črnega ali zelenega čaja, svežo meto, eno limono, polovico kumare brez semen in ingverjevo pivo.

Zavrite štiri skodelice vode in jo odstranite s kuhalnika. Dodajte čajne vrečke, meto in polovico limone. Vsebino pustite stati štiri minute in dvakrat vmes premešajte. Nato odstranite čajne vrečke in počakajte, da se čaj ohladi. Iz lonca odstranite meto in limono ter dodajte kumaro in preostalo limono. Na koncu dodajte še ingverjevo pivo in pijačo postrezite z ledom.

 

Limonada iz rabarbare

Čeprav rabarbaro pogosto spregledamo, vas bo ta enostavni recept prepričal, da pozabite na običajne limonade. Zanj potrebujete šest limon, dve stebli rabarbare, sladkor in vodo. Če želite, lahko receptu dodate tudi pomarančni sok.

Najprej olupite limone in v skodelico iztisnite sok. V posodo nato zlijte limonin sok, dve skodelici vode in dodajte skodelico sladkorja ter rabarbaro. Vsebino zavrite in mešajte toliko časa, da se sladkor stopi, rabarbara pa omehča. Nato čez cedilo zlijte tekočino in počakajte, da se ohladi. Vsebini dodajte še dve skodelici vode in led, tako je ta osvežilna pijača pripravljena.

Sodavica iz ingverja in breskev

Tej osvežilni pijači se prilega tudi kapljica ali dve ruma. Zanjo potrebujete sladkor, naribani sveži ingver, narezani breskvi, mineralno vodo in meto.

Na srednji vročini zavrite eno skodelice vode, sladkor ter ingver. Mešajte toliko časa, da se sladkor stopi. Nato odstranite sirup z ognja in ga pustite stati 30 minut. V srednje veliko skledo skozi cedilo prelijte sirup, nato s hrbtno stranjo žlice ob cedilo pritisnite mleti ingver, da iz njega izločite okus. Skledo pokrijte s plastično folijo in jo postavite v hladilnik, da se ohladi.

Rezine breskev enakomerno porazdelite v osem visokih kozarcev. V vsakem kozarcu nato z leseno žlico rahlo potlačite breskve, da spustijo sok. V vsak kozarec nato dodajte dve žlici ohlajenega sirupa, kocke ledu in mineralno vodo. Pijačo samo še zmešajte in je pripravljena.

Špricar s kivijem

kivi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ta redka pijača bo zagotovo navdušila vaše goste, zanjo pa potrebujete samo sladkor, šest kivijev, limonin sok in mineralno vodo.

V mešalniku zmešajte kivi in eno žličko sladkorja, da dobite gladko zmes. Nato v drugi posodi zmešajte dve skodelici limoninega soka in eno skodelico vode. Posodi dodajte zmes s kivijem in zmešajte. Nato počakajte, da se pijača ohladi.

V osem visokih kozarcev dajte polovico skodelice zmesi s kivijem. Kozarce napolnite z ledom in dodajte mineralno vodo, za bolj prefinjen občutek lahko dodate tudi rezino limone ali kivija.

Limonada s timijanom

Zakaj bi postregli popolnoma običajno limonado, če jo lahko poživite z malo timijana? Zanjo potrebujete sladkor, vodo, šest stebel timijana, sveže iztisnjen limonin sok in sodavico.

V majhno posodo dajte pol skodelice sladkorja in pol skodelice vode. Dodajte še timijan in zavrite. Na manjši vročini kuhajte vsebino, dokler se sladkor ne stopi, in nato ohladite tekočino. Odstranite timijan in v velik vrč zlijte žličko limoninega soka ter mešanico s timijanom. Nato dodajte še sodavico.

Pomarančne mimose z brusnico

Za to pijačo potrebujete polovico skodelice stisnjenega pomarančnega soka, polovico skodelice brusničnega soka in tri skodelice mineralne vode.

V vrč zmešajte pomarančni in brusnični sok ter ga pustite v hladilniku dva dneva. Sok porazdelite med kozarci in vanje dodajte mineralno vodo. Če želite, lahko kozarce okrasite s svežimi rezinami pomaranče ali z brusnicami. Za alkoholno različico tega napitka, dodajte še peneče vino.

Ledeni čaj z mangom

Ta klasika vedno zmaga na zabavah. Zanjo potrebujete skodelico sladkorja, vodo, dva narezana manga ter 10 vrečk zelenega ali črnega čaja.

V posodo dajte mango, sladkor in skodelico vode. Vsebino kuhajte toliko časa, da se sladkor stopi. Vsebino nato dušite še 10 minut ter občasno zmečkajte mango. Odstranite posodo z ognja in pustite, da se ohladi. Zmes nato odcedite in tekočino postavite v hladilnik.

Za ledeni čas nato zavrite šest skodelic vode in skuhajte čajne vrečke. Vzemite vrč in ga napolnite s kockami ledu, čez polijte čaj. V kozarce dajte led in dodajte štiri žličke mangovega sirupa, preostanek kozarca pa napolnite s čajem.

Žar Sezona piknikov Zdravje Tako pripravite najboljše bučke na žaru

dezurni@styria-media.si

Koktajl, zabava, pijača, alkojol, koktejl PROMO Uporabno Recepti za malo drugačne praznične koktajle
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.