Magazin > Odnosi in prosti čas
232 ogledov

To je razlog, da ženske hlinijo orgazem

Orgazem Profimedias
Ženske ne hlinijo orgazma vedno zaradi partnerja, ampak tudi iz sebičnih razlogov.

Orgazem pripadnic nežnejšega spola se moškim marsikdaj zdi popolna uganka - ali ga je doživela ali odigrala, ne more biti povsem prepričan.

Raziskava, ki so jo opravili na ameriški univerzi Temple in koledgeju Kenyon na vzorcu skoraj 500 heteroseksualnih žensk in jo objavili v reviji Journal of Sexual Archives, je pokazala, da je več kot dve tretjini žensk vsaj enkrat zaigralo orgazem, kakih 30 odstotkov pa jih to počne redno, praviloma z dobrimi nameni.

Altruizem na prvem mestu

seks | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Včasih je razlog, da želijo zaključiti seks in nadaljevati s tem, kar so počele pred seksom. Prav tako je res, da ženske včasih hlinijo orgazem, da bi bile prijazne ali ker težko povedo partnerju, kaj si v spolnosti želijo.  

Ženske so odgovarjale na vprašanja, kako na njihovo spolno vedenje vplivajo naslednji faktorji: 

1. altruizem (zaradi skrbi, da ne bi pokvarile užitka partnerju)

2. strah in negotovost (da bi se izognile negativnim emocijam, povezanih s seksualno izkušnjo)

3. stimuliranje spolne vzburjenosti (hlinjenje v službi povečanja spolne vznemirjenosti)

4. končanje seksa (hlinjenje orgazma, da bi prej zaključile)

Vsak faktor je bil razdeljen na podfaktorje, s pomočjo katerih so raziskovali bolj natančno motivacijo žensk za hlinjenje orgazma. "Altruistični" razlogi so se uvrstili na prvo mesto, "strah in negotovost" na drugo, "povečanje spolne vzburjenosti" na tretje in "končanje seksa" na četrto mesto. 

Predolgo in monotono

Okoli 75 odstotkov sodelujočih v raziskavi je priznalo, da so hlinile orgazem zato, ker se partner niti najmanj ni potrudil, da bi jih privedel do vrhunca. Četrtina žensk je orgazem zaigrala, da bi prej zaključila seks, ker se jim je zdelo, da traja predolgo in je monoton.

Ženske, ki hlinijo orgazem in altruističnih razlogov, ne želijo partnerju pokvariti užitka. Menijo, da bi resnica lahko ustvarila pritisk, zaradi katerega bi bil seks manj zadovoljiv tako zanjo kot zanj.

Zaradi strahu in negotovosti se ženske ne počutijo dobro v svojem telesu, še posebej tiste s slabo samopodobo, majhnimi spolnimi izkušnjami ali one, ki  mislijo, da z njimi nekaj ni v redu, ker ne dosežejo orgazma. To je vzrok za hlinjenje orgazma pri tretjini žensk, ki se pretvarjajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.