Magazin > Odnosi in prosti čas
10016 ogledov

To morate vedeti pred nakupom vibratorja

vibrator Žurnal24 main
Če razmišljate o nakupu vibratorja, se najprej vprašajte naslednje.

1. Kakšno obliko želite in kaj pričakujete od vibratorja?
Claire Cavanah, soustanoviteljica spletne trgovine Babeland in soavtorica knjige o spolnosti, pojasnjuje, da so na voljo štirje osnovni tipi vibratorjev. Nekateri so boljši za zunanjo nekateri pa za notranjo stimulacijo. "Na splošno priporočamo, da izberete igračko, ki je primarno namenjena notranji stimulaciji, saj jo lahko prav tako učinkovito uporabite za zunanjo stimulacijo." Cavanahova poudarja, da je treba več pozornosti nameniti obsegu izdelka. 

2. Kje boste izdelek kupili?
Izdelek lahko naročite prek spleta ali pa se podate v trgovino, kjer ga boste lahko natančneje pregledali in mogoče izvedeli kaj novega. 

3. Kakšni materiali so uporabljeni?
Posebno pozornost je treba nameniti temu, iz česa je vibrator narejen. Cavanahova priporoča silikonske, saj dobro prenašajo vibracije, niso porozni in jih je lahko čistiti. Odsvetuje uporabo izdelkov iz mehke gume, saj pogosto vsebujejo ftalate. 

4. Kako vam je všeč videz vibratorja?
Pomembna lastnost je tudi videz vibratorja. Najbrž ne želite kupiti nečesa, kar je grdo in vas odbija. Cavanahova svetuje, da izberete vibrator, ki vzbudi vašo domišljijo. 

5. Kako glasen je?
Večina si ne želi preglasnih vibratorjev. Eden od materialov, ki pomagajo zadušiti zvok, je silikon, pravi Cavanahova. 

6. Kakšne funkcije želite?
Različni izdelki se lahko pohvalijo s širokim spektrom funkcij, s katerimi želijo zadovoljiti uporabnike. Odločitev, kakšen vibrator želite, je povezana z vašimi željami, pa tudi s tem, koliko ste pripravljeni za igračko odšteti. Če niste povsem prepričani, lahko najprej začnete z nečim bolj preprostim in kasneje zadevo nadgradite. Ena od funkcij, ki jo Cavanahova priporoča, je možnost izbiranja različnih stopenj intenzivnosti. 

Komentarjev 1
  • Onlytime 18:12 24.avgust 2017.

    No moški, kje so zdaj komentarji?