Magazin > Odnosi in prosti čas
47358 ogledov

To se zgodi z nožnico, če dolgo ne seksate

seks Shutterstock
Drage dame, to vam ne bo všeč.

Dejstvo, da lahko ženske, če ne seksajo redno, trpijo, je malo znano. Strokovnjakinja iz Londona Louise Mazanti opozarja, da se lahko po določenem času, če ženska ni intimna, pojavi atrofija nožnice oziroma suhost. Je pogost pojav, ki v določenem obdobju doleti veliko število žensk. Simptomi vključujejo izcedek, pekoč občutek, srbenje, težave pri uriniranju in boleče spolne odnose.

Zato strokovnjakinja priporoča redne orgazme – tiste s partnerjem in brez njega. Orgazem namreč pripomore k boljšemu zdravju nožnice in tudi celotnega telesa. Zaradi prekrvavitve med orgazmom, je nožnica bolj zdrava in odporna na zunanje dejavnike, izboljšuje pa tudi imunski sistem.

"Pomembno je, da imamo redne odnose ali s seboj ali s partnerjem. Veliko ljudi reče, da nimajo spolnega življenja, ker nimajo partnerja. Pozabite na to. Imejte odnos s seboj," priporoča Mazantijeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.