Magazin > Odnosi in prosti čas
167 ogledov

Toliko kalorij porabite med polurnim oralnim seksom

seks strast vroča zgodbica Shutterstock
Pol ure oralnega seksa vas lahko 'odreši' muke 20-minutnega kolesarjenja ali enourne joge.

Ste kdaj sploh pomislili, da med tem, ko oralno zadovoljujete partnerja, tudi kurite kalorij? Spodaj preberite, koliko kalorij porabi ženska, ki ima približno 65 kilogramov, pri različnih seks pozah.

Oralni seks: V pol ure kar 100 kalorij!

Ženska lahko med izvajanjem oralnega seksa porabi tudi do 100 kalorij v pol ure. To je enako število kalorij, kot bi jih ta ista ženska, ki ima okoli 65 kilogramov, porabila med 35-minutno hojo ali 15-minutno intenzivno vadbo. Seksologinja Jaiya Kinzbach iz Los Angelesa priporoča, da si med izvajanjem seksa pomagate tudi z rokami, da še njih vključite v vadbo.

Naj bo ona zgoraj

Ko je ženska zgoraj, so njena stegna in zadnjico nenehno v napetem stanju. V pol ure ženska v tej pozi porabi tudi do 210 kalorij. Seksologi so tudi mnenja, da ženske, ki med seksom doživijo orgazem, porabijo več kalroij kot tiste, ki ga ne doživijo.

Tudi poljubljanje kuri kalorije

Med polurnim poljubljanjem lahko pokurite tudi 70 kalorij. "Če je poljubljanje živahno in vključuje tudi crkljanje in ljubkovanje, lahko porabite tudi 90 kalorij,“ je povedala seksologinja Kinzbach.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.