Magazin > Odnosi in prosti čas
152 ogledov

Trije napitki, ki so bolj učinkoviti od limonade

limonada Shutterstock
Magičnega recepta za hujšanje ni, a spodnji trije napitki lahko pomagajo.

Pitje vode z limono na tešče je praksa mnogih, ki želijo izgubiti kilograme. A s tem ne boste magično shujšali. Prav tako ne s kako drugo pijačo. Obstajajo pa napitki, ki lahko, skupaj z zdravim načinom življenja, prispevajo k izgubljanju telesne teže, ker spodbujajo metabolizem in izgorevanje kalorij. 

Seveda, če boste želeli izgubiti kilograme, boste morali spremeniti prehrambene navade in redno telovaditi. Pomembno pa je tudi, kaj pijete. 

KAVA 

Raziskave kažejo, da dve do tri skodelice kave na dan pred gibanjem pomagajo, da lahko telovadimo dlje in bolj intenzivno, kot če smo se k vadbi spravili brez kofeina v telesu. A pazite, ko pijete kavo, je ne sladkajte ali vsaj ne preveč, ter jo pijte brez smetane, sicer boste njene "shujševalne" učinke izničili. 

LED 

Zamenjajte limono z ledom. Hladna pijača bo od telesa zahtevala, da potroši več energije, da bi obdržala obstoječo telesno temperaturo. Če popijete samo sedem decilitrov mrzle vode na dan, bo telo pokurilo dodatnih 100 kalorij. Če boste to počeli vsak dan eno leto, boste imeli na koncu pet kg manj brez vsakega napora. 

ZELENI ČAJ


Zeleni čaj nima kalorij in pomaga pri porabi maščob. Študija je pokazala, da so osebe, ki so popile štiri skodelice zelenega čaja dnevno, v dveh mesecih izgubile tri kilograme več v primerjavi z osebami v skupini, ki je pila čisto vodo. Ljubitelji zelenega časa, ki so ga pili redno, so izgubili več kilogramov. Izberite čaj brez dodatka in ne nadomestite ga s kapsulami, ki lahko obremenijo jetra in lahko vsebujejo škodljive dodatke.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.