Magazin > Odnosi in prosti čas
50 ogledov

Tukaj počitnikujejo svetovne zvezde

Burj Al Arab, Dubaj
1/12
EPA
V teh hotelih se pred navadnimi smrtniki skrivajo zvezdniki.

Dubaj, Miami, Jamajka, St. Barths … Kjer se bohoti razkošje, tam so tudi zvezdniki, ki so za brezskrbne počitnice pripravljeni odšteti zajeten kupček denarja. Poglejte, kje jih lahko srečate.

Setai Hotel, Miami
Hotel, ki ima 40 nadstropij, se lahko pohvali s 660 kvadratnih metrov velikim stanovanjem, ki mu pripada še strešna terasa v velikosti 280 kvadratnih metrov. Na terasi se nahajajo velik bazen, poletna kuhinja in masažna kad. Stanovanje ima štiri spalnice, šest kopalnic in okna, ki sežejo od stropa do tal. Ena noč v tem sanjskem stanovanju je stala 22 tisoč evrov.

Stanovanje je hotel prodalo, in sicer za 27 milijonov dolarjev (slabih 20 milijonov evrov). Lepi in bogati kljub temu niso za nič prikrajšani … Paris Hilton, Beyonce in Jay-Z, skupina U2, Lindsay Lohan, Boris Becker, Madonna in Gisele Bündchen imajo na voljo še 131 drugih ekskluzivnih sob. Vsi gostje hotela imajo dostop do treh zunanjih bazenov in kozmetičnega salona, v katerem osnovni pomlajevalni tretma stane 400 dolarjev (skoraj 300 evrov).

Ranč San Ysidro
Med rednimi gosti ranča v kalifornijski Santa Barbari je tudi pevka Katy Perry. Ty Warner, lastnik luksuznega ranča, rad pove, da sta John F. Kennedy in njegova žena Jacqueline na njegovem posestvu preživela medene tedne. Leta 1953 sta najela 186 kvadratnih metrov veliko kočo. Koliko sta zanjo odštela, ni znano. Ljubezensko gnezdece zagotovo ni bilo poceni. Najmanjše sobe, velike 40 kvadratnih metrov, na noč stanejo dobrih 500 evrov.

GoldenEye, Jamajka
Gre za posestvo pisatelja Iana Fleminga, ki je znan po knjigah o agentu Jamesu Bondu. Te je na tem posestvu tudi napisal. Leta 1976, več let po Flemingovi smrti, je nepremičnino kupil Bob Marley, ki jo je eno leto pozneje prodal ustanovitelju založbe Island Records Chrisu Blackwell. Glasbeni producent je posestvo spremenil v letovišče za slavne in bogate. V njegovih vilah sta med drugim počitnice preživela tudi Johnny Depp in River Phoenix.

Blue Sydney, Sydney
Matt Damon, Will Ferrell, Cate Blanchett in Drew Barrymore so redni gostje tega čudovitega hotela, ki ponuja prelep pogled na pristanišče in botanični vrt. V nobeni od 100 sob ne manjka razkošja, namesto čokoladic pa vas bodo ob prihodu pozdravili s steklenico šampanjca.

Langham London, London
Gre za hotelsko verigo, ki je med zvezdniki zelo priljubljena. V Londonu je v tem hotelu med drugim prenočil tudi Justin Bieber. Langham ne morete zgrešiti. Pred njim so ponavadi parkirani roza taksiji. Noč v najcenejši sobi stane 340 evrov.

Letovišče One & Only Palmilla, Los Cabos
Tukaj sta uživala tudi Tom Cruise in Katie Holmes. Letovišče je umaknjeno, svojim gostom pa poleg zasebnosti ponuja tudi viseče mreže in postelje na obali ter najem vil in počitniških koč. Vsem je 24 ur na dan na voljo strežaj, ki goste vsak dan razvaja s svežimi prigrizki, koktajli … Letovišče je idealno za družine. Starši lahko svoj podmladek za nekaj ur pustijo pri hotelski varuški in se udeležijo številnih delavnic, med drugim se lahko vpišejo v tečaj španščine ali kuharski tečaj.

Eden Rock Hotel, St. Barths
Letovišče, ki ga redno obiskujeta Tom Hanks in Rita Wilson, se nahaja na vrhu skale s pogledom na morje. Gostom so na voljo vile, v katerih lahko brezskrbno uživajo, daleč stran od paparacev in ostalih obiskovalcev. Najdražja od vseh vil je velika 1486 kvadratnih metrov. V njej najdete snemalni studio, sobe za goste, telovadnico, garaže, bar … Tudi vila Nina je nekaj posebnega. Gostje se lahko v njej namakajo v prekrasnem bazenu in uživajo v številnih umetniških slikah.

Necker Island, Britanski Deviški otoki
Lastnik otoka je milijarder Richard Branson, ki je imel pred dvema letoma veliko smolo. V njegovi vili, v kateri je osem spalnic z lastno kopalnico in balkonom, je namreč izbruhnil požar. Hišo je prenavljal dve leti. Sedaj je spet na voljo gostom, ki se sicer lahko odločijo tudi za najem šestih manjših hišk. Če bi zase in za več deset svojih prijateljev želeli najeti glavno vilo in vse manjše hiške, bi vas to stalo 44 tisoč evrov na noč. Na posestvu najdete tudi velik bazen in dve teniški igrišči.

Kailua Beach, Oahu, Havaji
Predsednik Barack Obama se pozimi zelo rad zateče v Paradise Point. Ponavadi najame 440 kvadratnih metrov veliko vilo ob obali, ki zagotavlja "varnost, zasebnost, eleganco in udobje". Domovi v Paradise Point v povprečju stanejo 18 tisoč evrov na teden.

JW Marriott Marquis in Burj Al Arab, Dubaj
V Dubaju boste našli veliko ekskluzivnih hotelov, najbolj znana pa sta zagotovo JW Marriott Marquis (najvišji hotel na svetu) in Burj Al Arab. Slednji je edini hotel, ki se lahko pohvali s sedmimi zvezdicami. Gostje hotela svoje želodčke lahko razvajajo v devetih restavracijah, ponujajo pa jim tudi helikopterski prevoz od/do letališča in zasebnega strežaja. Najdražja soba na noč stane več kot 13 tisoč evrov.

Zasebne počitniške "hišice"

Como, Italija & Mikonos, Grčija
George Clooney si baterije polni ob jezeru Como, kjer ima prečudovito vilo s 25 spalnicami, John Travolta in njegova žena Kelly Preston pa na grškem otoku Mikonos.

Isla Playa de Cleopatra, Turčija
Ruski milijarder Vladislav Doronin je bil v manekenko Naomi Campbell tako zaljubljen, da je zanjo za njen 41. rojstni dan v Turčiji kupil otok in na njem zgradil vilo v obliki Horusovega očesa. Vila se lahko pohvali s 25 spalnicami, petimi dnevnimi sobami in ogromno teraso. Domovanje, ki je vredno boginje … Vilo lahko vidite tukaj. Na žalost nepremičnina ni rešila njune ljubezenske krize. Par se je namreč že pred časom razšel.

Maui Ranch, Havaji
Oprah Winfrey si je na havajskim otoku omislila ranč, ki ji ga zavidajo tudi najbogatejši Teksačani. Pred vilo z ogromnimi terasami, ki spominja na njeno hišo v Santa Barbari, se pasejo konji, notranjost hiše pa spominja na podeželsko kočo. Jo lahko obiščete? Ne!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.