Magazin > Odnosi in prosti čas
2018 ogledov

V priljubljeni Facebook skupini počilo: "Drugič bom vprašala sosedo"

Facebook Profimedia
Bizarno, kaj vse so ji zabrusili, ko je povprašala za nedolžen nasvet.

"Kaj pomeni tale znak pri Bosch pomivalcu? V navodilih ni navedeno, Google tudi nič ne najde," sicer ne zveni kot provokacija ali v kakršnem koli pogledu sporno vprašanje. Zato uporabnica, ki je nasvet iskala v skupini priljubljeni Facebook skupini Mamice opremljajo (ta ima, mimogrede, 85,4 tisoč članov), takšnih odgovorov, kot jih je dobila, gotovo ni pričakovala.

"Soli je zmanjkalo. In dvomim, da v navodilih o tem nič ne piše," ji je odgovorila ena od uporabnic. "Ne piše, če jih ne prebereš," je hitro dodala druga. Na očitek, da je neprijazna, pa je ogorčeno odgovorila: "V vsakih navodilih je ta znak večkrat prikazan in je celo znak, ki je pri vseh pomivalnih strojih enak. Nobenemu se ne ljubi navodil prebrat, vsaj osnov, kaj šele to, kdaj se sol dodaja in kdaj ni potrebna in da se dodaja glede na trdoto vode. Najlažje je na fb napisat vprašanje, ker imaš odgovor na dlani in bodo ti drugi povedali, se ne rabiš potrudit navodil poiskat in tam najti odgovora in se potem delat žrtev, ker pač dobiš vse možne odgovore in ti niso nekateri po godu. Kdo je sedaj tukaj nesramen?! Tudi vi ste nesramni ker mene obtožujete, da sem nesramna, kar nisem. To je fb in se že sprijaznite s tem, da tukaj lahko napiše vsak vse, kar hoče in kaj mu je po godu in da je prerekanje popoln nesmisel."

Podobno je menil tudi eden od moških komentatorjev: "Lenoba ... Najprej FB, da ostali poiščejo ... V navodilih pa lepo razloženo ... Kam smo padli kot družba ..."

Očitkov je bilo še več, mnogi so opazili, da ne gre za enkraten primer, temveč so številni uporabniki pogosto nesramni in žaljivi na spletu.

Uporabnica pa se je najprej zahvalila tistim, ki so odgovorili na zastavljeno vprašanje, nato pa priznala: "Prvič sem doživela, da mi je kdo kaj grdega napisal, saj se ponavadi izogibam postavljanju vprašanj in kakih komentiranj. Ampak, če je samo tako vprašanje spodbudilo take komentarje, si ne znam predstavljati, kako mora biti najstniku, ki takole doživlja mobing. Ljudje smo res nizkotni in nesramni. Bolje bi bilo, da bi šla vprašat sosedo, ki bi mi povedala in še pristavila kavo zraven. Naslednjič tudi bom. Zgrožena sem."

Mamice opremljajo | Avtor: Facebook Facebook
dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 18:57 28.junij 2023.

    Ja,danes je navada nekaj vprašat ,potem si sam izbereš sebi primeren odgovor in naprej podaja informacije kot verodostojne,nič novega.To je tudi eden od načinov političnih zavajanj,tako skregajo narod,da sami kradejo nemoteno.