Magazin > Odnosi in prosti čas
73 ogledov

V teh hotelih boste naleteli na duhove

duh Shutterstock
Vas zanima, po katerih hotelih širom zemeljske oble so zasledili nepojasnjeni fenomen pojavljanja duhov?

Chelsea Hotel, New York 

V omenjenem hotelu so nekaj časa pogumno bivali Patti Smith, Andy Warhol, Jackson Pollock in Madonna, kljub temu, da je stavba splošno znana po tem, da v njej straši. Pretekli najemniki in zaposleni v hotelu so namreč poročali o paranormalni aktivnosti, ki naj bi jo povzročala duh Sida Viciousa, ki je bil med bivanjem v dotičnem hotelu obtožen umora svojega dekleta in duh pesnika ter pisatelja Dylana Thomasa, ki je tu preživel veliko svojega kreativnega časa.

Big Sur Inn, Kalifornija

Po poročanju scenografinje Ellen Brill, naj bi  v tem šarmantnem gozdnem hotelu strašil duh, ki ga ljubkovalno kličejo kar "Dedek Deetjen“. Svetovno priznana scenografinja je namreč poročala, da je slišala korake in loputanje vrat, kar jo je začelo med bivanjem v hotelu zelo strašiti, zato naj bi hitro pobrala šila in kopita. 

Emily Morgan Hotel, San Antonio

Hotel Emily Morgan je bil zgrajen že daljnega leta 1924 in bil prvotno namenjen medicinskim storitvam. Gostje so vseskozi poročali o duhu ženske, ki je bil pogosto viden v beli obleki. To pa še bilo vse... Pojavljati so se začeli tudi skrivnostni telefonski klici sredi noči, pri čemer se na drugi strani ni oglasil nihče. Hotel se sicer nahaja točno poleg lokacije Alamo, zgodovinskega groba padlih vojakov, kar naj bi bil tudi vzrok za to, da v njem straši.

The Langham, London

V sobi 333 naj bi se pojavljal duh moža v viktorijanski obleki, ki naj bi se želel družiti z gosti – kar pa je v prvi vrsti omejil na mesec oktober. Ostali pojavi duhov naj bi vključevali moškega v vojaški uniformi, nemškega princa in nekdanjega gosta omenjenega hotela, Napolena III, ki naj bi po pričevanjih številnih gostov in zaposlenih strašil v kleti stavbe.

Grand Hyatt Taipei, Taiwan

Hotel v Tajvanu, ki se je odprl leta 1990, je bil postavljen na vrhu zaporniškega tabora iz druge svetovne vojne, kjer se je med drugim dovršilo tudi veliko eksekucij. Pri fazi konstrukcije so sodelovali tudi feng šui eksperti z namenom, da so v hodniku postavili različne zvončke, ki naj bi stavbo varovali pred zli duhovi. Vzniknila je tudi govorica, da je igralec Jackie Chan po hitrem postopku zapustil omenjeni hotel, potem ko je tam videl duha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.