Magazin > Odnosi in prosti čas
63 ogledov

Več seksa, boljši odnos?

seks Profimedias
Bolj kot se partnerja dotikata na nesekusalni način, večja je njuna želja po dotikih, njuna komunikacija bolj odkrita, njun odnos pa bolj stabilen.

Znanstveniki so izbrali 69 naključnih parov in jih razdelili na dve skupini. Prva je svoje življenje nadaljevala tako, kot je bilo prej, torej tudi nadaljevati s seksom, kot je bilo do te raziskave. Drugo skupino pa so prosili, da se seksa vzdržijo za dva tedna. Rezultati raziskave so v nasprotju z vsem, kar bi pričakovali. Izbrali so pare, ki so že dolgo poročeni.

Več seksa vas ne bo osrečilo, pravijo znanstveniki Univerze v Pittsburghu. Raziskovalci so vsak dan intervjuvali pare o seksualnih aktivnostih. Pari iz prve skupine, ki so morali seksati normalno ali celo več kot običajno, so bili manj srečni, saj je bil seks del ukaza, kar je zmanjšalo željo in užitek.

Ljudje si želijo nežnosti, ne seksa

Prevelika zaposlenost z vsakdanjimi obveznostmi, stres in utrujenost zmanjšujejo seks, dve tretjini ljudi, ki so v stabilni vezi pa si želi več dotikov in objemov svoje partnerja. Čeprav tretjina parov priznava, da lahko več dni živijo ne da bi se svojega prartnerja dotaknili, dve petini njih pravi, da bi se radi več dotikali svojega partnerja in se z njim samo objemali.

Kar 80 odstotkov ljudi smatra, da je fizični kontakt zelo pomemben element v zvezi, saj se zaradi dotikov počutijo bolj privlačne in lepše. Tudi pri parih, ki imajo razburkano seksualno življenje, se velikokrat zanemarja pomembnost dotikov in objemov.

"Objemanje nam daje občutek bližine, kar je ključno za srečno zvezo. Prednost neseksualne intimnosti je povezovanje na nivoju komunikacije in prijateljstva. To je pomembno tako moškim kot tudi ženskam," pravi terapevtka Paula Hall.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.