Magazin > Odnosi in prosti čas
88 ogledov

Več seksa vam lahko zagotovi napredovanje v službi

petka, služba, uspešnost, produktivnost, uspeh Profimedias
Seks naše možgane 'prevetri' za vsaj 24 ur, pravijo znanstveniki. Prav seks pa vam lahko zagotovi boljšo učinkovitost v službi in s tem napredek.

Keith Leavitt, znanstvenik, zaposlen na univerzi v Oregonu, je z raziskavo dokazal, da so ljudje, ki več seksajo, na službenem mestu bolj učinkoviti in bolj produktivni. Seks naj bi naše možgane in misli 'prevetril' za vsaj naslednjih 24 ur. Zato nas večerni seks tako razveseli in sprosti, da smo naslednji dan v službi veliko bolj produktivni in fokusirani na delo. "Ohranjanje zdravega spolnega življenja bo zaposlenim pomagalo, da bodo naslednji dan v službi bolj veseli in skoncentrirani, kar pa seveda pomaga delodajalcem pri organizaciji dela,“ je povedal Leavitt.

Leavitt pravi, da je v današnjem času vedno več napetosti v spalnicah parov, saj smo preobremenjeni s pametnimi telefoni, zaradi katerih se počutimo dolžne takoj odgovoriti na klic in službeno elektronsko sporočilo: "Doma se odklopite in pozabite na delo, če želite v spalnici uživati.“

Med spolnim odnosom se izloča dopamin in oksitocin. Prvi je povezan z občutki, ki jih sicer začutimo, ko dobimo nagrado in smo pohvaljeni, drugi pa je pomemben za socialne odnose, saj nas zbližuje z ljudmi.

V raziskavi dr. Leavitta so dva tedna preučevali 159 poročenih parov. Rezultat je pokazal, da so bili ljudje, ki so več seksali, veliko boljše volje in bolj uspešni na delovnem mestu. Učinek, ki ga na našem telesu pusti seks in izločanje hormonov ob orgazmu, je zdržal tudi do 24 ur. "To je opomnik, da ima seks socialne, čustvene in psihološke koristi za človeka in družbo. Najdite čas za seks,“ je dodal Leavitt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.