Magazin > Odnosi in prosti čas
365 ogledov

Veste, čemu služi predal pod pečico?

pečica, peka Profimedias
Karkoli že imate v predalu pod pečico, ga verjetno ne uporabljate za to, za kar naj bi bil narejen.

Predal pod pečico ima v vsaki kuhinji različne stvari. V nekaterih se skrivajo krpe in gobice, v drugih robci, v tretjih pa peki papir in pekač za mafine. Pa veste, čemu pravzaprav služi ta predal?

Predal služi za ohranjanje hrane tople. Proizvajalci mu rečejo tudi 'topli predal'. Vanj lahko shranite hrano po tem, ko je pripravljena, a še ni nared za na mizo. Predal bo hrano ohranil na temperaturi, primerni za postrežbo. Lahko je zelo koristen v primer, da vaši gostje zamujajo in ne želite, da bi se vam hrana ohladila.

Če ne verjamete, lahko to preberete tudi v navodilih za sestavljanje vaše kuhinje, če jih imate še vedno shranjene, seveda.

Komentarjev 4
  • ode 23:23 29.januar 2017.

    Zanimivo, da je imel štedilnik Iskra Corona tri enake grelce, moči 1150W - 2 za pečico in eden za predal. Zgornji se je napajal polvalno preko diode - okrog 600W, spodnji direktno (1150W), za topli predal pa preko dveh stiroflex ...prikaži več kondenzatorjev, mislim, da 2x 22nF. Verjetno je bil to edini štedilnik na svetu s takšno rešitvijo. Še danes jih je veliko v uporabi.

  • ode 20:16 28.januar 2017.

    Topel spodnji predal imajo, ali so imeli, samo samostoječi kombinirani štedilniki, ki so imeli tudi tretji grelec nad predalom. Pri nas so imeli ta predal z grelcem takrat luksuzni štedilniki Iskra Corona.

  • Retep Caniram 20:04 28.januar 2017.

    Zdaj to poveste, ko že 15 let nimam več samostoječega štedilnika.