Magazin > Odnosi in prosti čas
557 ogledov

Vodič po ženskem samozadovoljevanju

orgazem, ženska Žurnal24 main
Ženske se samozadovoljujejo, pa čeprav to skrivajo in tega ne priznajo

Carlyle Jansen, avtorica knjige Sex Yourself, se je razpisala o ženskem samozadovoljevanju. Početja se ne bi smele sramovati, temveč v njem uživati, saj nenazadnje odpravlja stres.
 
Jansenova piše, da obstaja več načinov samozadovoljevanja, kar je povezano tudi s pristopom, ki ga ženske uberejo. "Če pustite odprta vrata, obstaja možnost, da vas kdo zaloti, kar lahko doda vsemu skupaj malce vznemirjenja," pravi. Gre za vrsto ekshibicionizma, ki lahko, če vas zaloti prava oseba, vodi v kaj več.
 
"Ko se ženske začnejo samozadovoljevati, še posebej v mladih letih, pogosto ne želijo, da jih kdo odkrije," piše Jansenova. Bolj sramežljive so zato včasih do vratu pokrite z odejo in včasih celo ležijo na trebuhu. "Ženska, ki se na tak način samozadovoljuje, se zaradi tega počuti kriva, a kljub temu hrepeni po orgazmu," poudarja seksologinja Ava Cadell.

Vibratorji odprejo vrata v drug svet 

Ženske, ki svoje telo dobro poznajo, so boljše ljubimke. Cadellova poudarja, da tiste, ki se samozadovoljujejo s prsti, dildi ali vibratorji vedo natanko, kaj in kako potrebujejo. Ko ženske odkrijejo vibratorje, se jim običajno odpre drug svet. Včasih lahko zaradi vibratorja celo ugasne želja po prisotnosti druge osebe, a Jansenova tega ne vidi kot težavo. "Tako kot nekateri potrebujemo očala, da vidimo, nekateri potrebujejo baterije, da doživijo orgazem."
 
Po drugi strani pa se nekatere ženske zadovoljijo že s konico prsta, saj vedo, da je klitoris ključnega pomena za njihov orgazem. Tako dosežejo orgazem hitro in z minimalnim naporom. Najdejo pa se tudi take, ki uživajo v hitrih orgazmih, ki jih dosežejo tako, da s prsti dražijo vagino. "V takih primerih gre bolj za lajšanje stresa kot za spolno raziskovanje," meni Jansenova.

Pričarajte si pravo vzdušje 

Za samozadovoljevanje si je treba vzeti čas. Ženske si najpogosteje za to vzamejo čas ob koncu tedna, ko si privoščijo več časa za ljubkovanje svojega telesa. Zakaj bi se zadovoljile z enim orgazmom, če jih lahko doživijo pet? Nekatere si za to priložnost pričarajo romantično vzdušje. "Za te ženske je pri samozadovoljevanju ključno zapeljevanje in se ne bodo zadovoljile z 'enim na hitro'," poudarja Cadellova.

Orgazmi vam koristijo 

Ženskam, ki se ne samozadovoljujejo, Jansenova svetuje, naj si prvič privoščijo ugodje pod tušem. "Pogosto se ženske ne samozadovoljujejo, ker so jim rekli, da je to slabo in umazano. Med tuširanjem se umivate, kar je pozitivno. Glejte na to, kot na način, kako partnerju pokazati, kaj vam je všeč." Samozadovoljevanje je koristno za vaše zdravje. "Zviša nivo vaših endorfinov, poleg tega obstajajo dokazi, da orgazmi zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in sladkorno bolezen," zaključuje Jansenova.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.