Magazin > Odnosi in prosti čas
57 ogledov

Zaradi česa se ljubimke pritožujejo

ljubezenski trikotnik, ženska, moški, par Profimedias
Ko se ohladita začetna strast in zaljubljenost, se v odnose pogosto prikrade razočaranje in frustracije. Še posebej to velja za ljubezenske afere, v katere se zapletejo moški in ženske.

Razočaranje se v posamezniku ponavadi nabira, nato pa izbruhne. Takrat na plan privrejo očitki, s katerimi se ljubimca obkladata. Iz vsakega odnosa se lahko nekaj naučimo, vendar pa si moramo priznati, kdaj vztrajamo v zvezi brez prihodnosti.
 
Življenje se ne ustavi
Če opazite, da ste ujeti v odnosu brez prihodnosti in ste pri tem večino časa nejevoljni in žalostni, razmislite o koncu zveze. Takšno destruktivno obnašanje namreč lahko vodi v pravo odvisnost, v katero se lahko ujamemo za dalj časa. Vendar pa bi morali to priložnost izkoristiti za poglobitev sami vase in za iskanje bolj primernega partnerja.
 
Vsaka zgodba ima svoj konec
Statistika ne govori v prid ljubimcev, saj največkrat prav oni potegnejo krajši konec. Običajno partner ve za nezvestobo in skakalcu čez plot postavi ultimat. Odnosi pa se me dvema lahko ohladijo tudi zaradi napetosti ali prevelikega stresa.
 
Vprašanje zaupanja
Razmerje dveh ljubimcev je že v osnovi zasnovano na laganju drugemu, zato je težko vzpostaviti krog zaupanja. Ljubimke se sprašujejo, ali njihov moški še vedno spi s svojo ženo in ali resno misli, ko govori, da se bo ločil. Na teh vprašanjih se lomi njun odnos. Tudi če se zakonca razideta, to še ni zagotovilo, da bo ljubimka ostala v igri, ali da se to ne bo zgodilo tudi njej.
 
Razmerje ne more zaživeti v celoti
Ne glede na čustva med ljubimcema, njun odnos ne more v celoti zaživeti, saj ne moreta preživljati skupaj toliko časa kot običajno ljudje, ki so v razmerju. Poleg tega si ne moreta javno izkazovati naklonjenosti in skupaj praznovati obletnic, rojstnih dni in praznikov. Slej ko prej to postane kamen spotike.
 
Ljubezen ali izkoriščanje?
Sprva se odnos lahko vrti samo okoli seksa, pogostega druženja in izmenjavanja nežnosti, a največkrat ne ostane samo pri tem. Narastejo želje in pričakovanja, zaradi česar se zastavlja vprašanje, ali so vpletena čustva ali gre samo za izkoriščanje in seks.
 
Nikoli na prvem mestu
Ljubimec ali ljubimka sta vedno na zadnjem mestu, ne glede na okoliščine. Ob začetku razmerja obe strani soglašata s takšno ureditvijo, a to lahko postane breme. Ljubimec se lahko kaj hitro spremeni v nekoga, ki bo partnerju gnjavil in mu "pričaral“ isto vzdušje, kot ga pričaka doma.
 
Obsojanje
Ljudje obsojajo ljubimce, čeprav v obraz zatrjujejo, da temu ni tako. Več ljudi kot ve za razmerje, širši je krog ljudi, ki jih bodo obsojali.
 
Slaba vest
V družbi velja prepričanje, da sta poroka in zakon nedotakljiva, še posebej, ko so posredi otroci. Slaba vest se nikoli ne pojavi v začetku razmerja, ampak kasneje, ko se vpleteni strani začneta spraševati o posledicah razmerja.
 
Laganje
Ljubimkanje bi lahko bilo sinonim za laganje. Dlje časa kot traja razmerje, več laži se nakopiči. Ne le da lažejo družini in prijateljem, lažejo tudi sami sebi, ko se tolažijo, da ni tako hudo.
 
Skrivalnice
Razmerja na dolgi rok pokažejo vse svoje pomanjkljivosti. Največja pomanjkljivost je skrivanje, saj se morajo ljubimci skrivati pred očmi javnosti. Ob takem početju zbledijo še tako privlačne lastnosti prepovedanega razmerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.