Magazin > Odnosi in prosti čas
3687 ogledov

Zato je pomembno, da dve uri na dan sedite v tišini

mir, tišina, čaj
Vsi zvoki, ki nas dandanes obdajajo so za naš notranji mir lahko preveč. Poskusite se umiriti in zadihati.

Pomembno je, da si vsak dan vzamete vsaj dve uri, da sedite v tišini in se spočijete od vsega, kar vas obdaja. Živimo namreč v zelo hektičnem svetu, zato je nujno, da si vzamemo nekaj časa zase.

Tišina nas pomirja

Ko nastopi tišina, se naši možgani umirijo, počutimo se mirno in spokojno. Z umirjanjem možganov, se umiri tudi naše dihanje. Tišina nam daje priložnost, da se bolje povežemo sami s sabo.

Tišina je dobra za možganske celice

tišina ima odličen učinek na naše možgane, saj obnavlja možganske celice in možgane celo pomlajuje. Proces obnavljanja celic se začne po tem, ko smo dve uri v tišini. To pa vodi k boljšemu spominu, k boljši toleranci pri stresu, hkrati pa se počutimo, kot da smo se dodobra spočili. Tišina je za naše možgane kot zdrava hrana za naše telo.

Nudi dolgoročno zadovoljstvo

Pametni telefoni, računalniki, televizije … Za naš vsak dan so nujno zlo, a žal se zdi, da prav te naprave iz človeka izsesajo njegovo 'dušo'. Če pogledate običajen dan posameznika, boste redko našli trenutek, ko so budni in niso pod vplivom ene od teh naprav. Dandanes se ljudje manje gledajo v oči, manj komunicirajo in so nenehno prikovani na male ekrane pred seboj. Možganom ponudite počitek. Obrestovalo se bo, saj se boste počutili izpopolnjene in srečne.

Tišina izboljšuje ostala čutila

Ko sami sedimo v tišini, se začnemo bolj zavedati samih sebe. Slišimo zvoke, ki jih sicer ne bi slišali, na primer šum vetra, zvoke narave, petje ptic … Tišina je za naš sluh odlična.

Tišina izboljša našo pozornost

V tišini se lahko naši možgani osredotočijo na nekaj brez težav in dodatnega napora. To je vrsta fokusiranja, ki se nezavedno pojavi, ko smo v tišini. V tišini se izboljšuje naša koncentracija, hkrati pa tudi naš spomin.

Zaradi tišine smo bolj iskreni

Med tem ko sedimo v tišini, ne moremo pobegniti od globokih misli. Obveznosti je veliko, časa malo. Pomembno je, da se malo ustavite, zadihate in zaživite v trenutku, v katerem trenutno ste. Tišina nas opomirja in upočasnjuje. Daje nam priložnost, da se znebimo stresa, ki se nam je nabral skozi čas. Tišina nam odpira oči in kaže, kako zelo pomemben je trenutek, v katerem smo.

Privoščite si dve uri tišine na dan

Priporočljivo je, da smo dve uri na dan v tišini, piše portal The minds journal. S tem poskrbimo, da smo tudi psihično zdravi. Svojim mmislim dajte priložnost, da se zberejo, da se v miru odločite določene stvari in se tako pripravite na nove izzive.

Komentarjev 2
  • Lovebites 18:47 20.januar 2018.

    KD zmaga s svojimi zmazki.Bi lahko sla na natecaj najbolj butastih clankov.Zmaga.Garantirano.KD potrebuje dnevno 2uri izobrazevanja ,ker pocasi je ze vse skupaj neberljivo.

  • nergač 13:43 20.januar 2018.

    Še vedno pišeš članke za ženske, namesto, da bi se vpisala v kakšno šolo...