Magazin > Odnosi in prosti čas
293 ogledov

Zato se moški praskajo po mednožju

moški golota penis Shutterstock
Ena od moških navad, ki gre ženskam zelo na živce, je pogosto dotikanje (praskanje, božanje …) svojih intimnih predelov. Zakaj imajo takšno navado? To pravijo znanstveniki.

So obsedeni s svojim mošnjičkom? Morda. Jih srbi? Verjetno je občasno tudi to razlog, a znanstveniki imajo za to obnašanje še več razlag.

Zaščita intimnih predelov
Družinske dragulje je treba zaščititi! To naj bi bil po mnenju avtorice knjige "Human Lie Detection and Body Language 101: Your Guide to Reading People's Nonverbal Behavior", Vanessa Van Edwards, primarni razlog, zakaj moški svojega mednožja ne morejo pustiti pri miru. Takšno obnašanje jih sprošča, saj jim daje občutek, da je njihovo najobčutljivejše področje obvarovano pred nevarnostmi.

Protistresno 
Med neerotičnim božanje delov telesa se začne izločati hormon oksitocin, ki pomirja, je zapisala revija Frontiers in Psychology. 

Dominacija nad drugimi
"Če imate med srečanjem z rivalom roke v žepu, mu poskušate zavestno ali podzavestno pokazati, kdo je v tej situaciji glavni,“ pravi zdravnik Rob Kominiarek, ki je ustanovil institut  Alpha Male Medical Institute. S tem, ko kažete na svoje premoženje, v bistvu markirate svoj teritorij, še pravi strokovnjak

 

Komentarjev 12
  • mirror 20:14 27.avgust 2016.

    Točno samo zato, ker popravljamo neustrezno lego v hlačah.

  • Harrison 08:05 27.avgust 2016.

    Jaz ga šlatam zato, da je vsak trenutek pri roki !\s\sHe, he, he

  • mph 07:59 27.avgust 2016.

    Ha, ha, ha, ... kakšne neumnosti ... no, kaj pa bi sicer ta počela. :-)