Magazin > Odnosi in prosti čas
244 ogledov

Znanstveniki odkrili 'ljubezenski napoj'

Pozitivna čustva in osrečujoča spolnost ter harmonični partnerski odnosi pomagaj Žurnal24 main
Znanstveniki so odkrili ljubezensko pršilo, zaradi katerega se bo ženski njen partner zdel za 15 odstotkov bolj privlačen. Udeleženke eksperimenta, ki so ga nedavno izvedli v Nemčiji, so namreč pravi dokaz za to …

Moški bo ženski bolj privlačen v primeru, ko le-ta vdahne pršilo Syntocinon, ki ga je preko spleta mogoče kupiti že za okoli 26 evrov.

Ljubezenski napoj, ki deluje kot afrodiziak

Znanstveniki so po navedbah tujega spletnega medija DailyMail namreč odkrili ljubezenski napoj, ki v sebi skriva učinek afrodiziaka. Strokovnjaki zatrjujejo, da omenjeno pršilo zares deluje. Prav vsak moški bi ga lahko kupil svoji partnerici, saj se ji bo potem, ko bo ta pršilo vdihnila, njen partner zdel veliko privlačnejši. Pršilo namreč vsebuje sintetično obliko hormona oksitocina, ki se v telesu sprošča, ko se ljudje zaljubijo. Da ženske dobesedno ponorijo za moškimi takoj, ko ga vdahnejo, je bilo o omenjenem hormonu do zdaj manj znano.

V Nemčiji so izvedli raziskavo, v kateri so angažirali 40 posameznic v starosti okoli 20 let. Polovici so dali za vdihniti Syntocinon, polovica pa je sicer mislila, da ga vdihava, vendar ga ni. Zatem so jim pokazali fotografije moških, vključno z njihovimi partnerji. Na koncu so skupini žensk s pravim pršilom in placebom zamenjali. Izsledki raziskave so pokazali, da so po vdihavanju omenjenega hormona prav vse udeleženke svoje partnerje ocenile kot 15 odstotkov bolj privlačne kot takrat, ko so vdihnile placebo.

Izjema ženske, ki jemljejo kontracepcijske tabletke

Izjema v omenjeni raziskavi so bile ženske, ki so jemale kontracepcijske tabletke, saj so jim bili privlačni vsi v enaki meri – z in brez Syntocinona. Po navedbah Daily Maila pa se z omenjenim hormonom ni za igrati, saj ima lahko negativen učinek na srce, možni pa so tudi številni glavoboli.

Komentarjev 1