Magazin
13 ogledov

Ogradite se!

Ograja zadržuje pozitivno energijo. Žurnal24 main
Če se želite na svojem vrtu počutiti prijetno, ga opremite v skladu z načeli feng šuija.
Ne hitite. Tako za rast rastlin kot tudi za prave zamisli je potreben čas. Vrta se ne trudite spremeniti naenkrat, temveč to storite postopoma. Opazujte ga, razmišljajte o tem, kaj vam je na njem všeč in kaj vas moti. Morda obstaja del, ki je neizkoriščen ali neurejen, medtem ko preostali vrt kar prekipeva od energije? Takšna neravnovesja poskusite izravnati, tako da energijsko šibkejši del uredite, nanj postavite kakšen predmet (svetilko, svetlečo kroglo) ali pa posadite drevo, katerega listje šelesti v vetru.

Ograja je obvezna. V skladu s feng šuijem naj bi okoli vsakega vrta stala ograja, pa naj bo naravna, železna ali betonska. Ograja zadržuje pozitivno energijo, kljub temu pa z njeno višino in gostoto ne pretiravajte. Pregosta ograja stanovalce izolira od zunanjega sveta, zato izberite takšno, ki bo kljub funkciji razmejevanja še vedno omogočala razgled na okolico.

Sonce je dobrodošlo. Čeprav v poletnih mesecih senca nadvse prija, naj je na vrtu ne bo preveč. Najbolje je, če je senčnega dela vrta ravno toliko kot sončnega. V senčni del postavite sedežno garnituro ali klop, kjer se boste radi zadrževali in družili s prijatelji. Drevesa in grmičevje v okolici bodo poskrbeli za dovolj zasebnosti in odlično počutje.

Vodna fontana ali bazen. Če je vrt dovolj velik, ga izkoristite in vanj postavite vodo v kateri izmed številnih oblik. Ribnik, fontana, vodnjak ali bazen bodo nadvse poživili vaš vrt in ga napolnili z energijo. Najbolje je, če je vodni objekt tudi središče vrta, izogibajte pa se postavitvi na južno stran hiše, kjer je prisoten močan element ognja, ki je nasprotnik vode.

Ne pretiravajte. Majhen ali velik, pomembno je, da je vrt urejen. Pretirano zasajevanje rastlin se lahko kaj hitro spremeni v zaraščeno džunglo, zato jih posadite le toliko, kolikor jih boste lahko obvladovali. Feng šui pravi, da ugodne energije dom ne samo obkrožajo, temveč vanj tudi vstopajo, zato pazite, kakšno okolico hiše imate!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.